Type Here to Get Search Results !

Εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

Ένα από τα πιο οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, υδρωπονικής κάνναβης και έκσταση, εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής ύστερα από πληροφορίες που δόθηκαν στις ελληνικές αρχές από το γραφείο της αμερικανικής DEA της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Τα μέλη του κυκλώματος έφεραν τα ναρκωτικά από τον Καναδά, μέσα σε ανταλλακτικά πολυτελών αυτοκινήτων που εισήγαγαν στην Ελλάδα, και προμήθευαν δεκάδες πελάτες στην Αθήνα, στο Άστρος της Κυνουρίας και στην Κρήτη, πολλοί από τους οποίους είναι γνωστά ονόματα, κυρίως στο χώρο της μουσικής και του μόντελινγκ. Η πληροφορία που είχε δώσει η Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών ανέφερε ότι 34χρονος ομογενής από τον Καναδά πιθανόν εμπλέκεται σε διακίνηση κοκαΐνης.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι ελληνικές αρχές της Δίωξης Ναρκωτικών και ύστερα από έρευνες και πολύμηνη παρακολούθηση έγινε την περασμένη Παρασκευή συντονισμένη επιχείρηση ευρείας κλίμακας κατά την οποία συνελήφθησαν ο ομογενής από τον Καναδά, που φέρεται και αρχηγός της σπείρας, και άλλα οκτώ άτομα από τα οποία ένας είναι επίσης ομογενής από τις ΗΠΑ, έξι Έλληνες και ένας Γάλλος.
Επίσης, εντοπίστηκαν οι επαφές των μελών της σπείρας καθώς και οι κρυψώνες των ναρκωτικών που ήταν κατά κύριο λόγο 4 γκαράζ στην Άνω Γλυφάδα και σε άλλες πειροχές της Αττικής όπου στάθμευαν τέσσερα ΙΧ Πόρσε. Όπως ανέφερε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος, ο αρχηγός της σπείρας και οι συνεργάτες του ξέπλεναν πολύ μεγάλα ποσά που προέρχονταν από το εμπόριο των ναρκωτικών μέσω αγοραπωλησίας γης ή μετοχών στο Χρηματιστήριο.
Ο 34χρονος ομογενής από τον Καναδά φέρεται ότι είχε μετοχές αξίας 1 εκατ. ευρώ στο Χρηματιστήριο, Επιπλέον, κατασχέθηκαν 251.270 ευρώ, δέκα χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ, τραπεζικά βιβλιάρια με καταθέσεις συνολικού ύψους περίπου 38.500 ευρώ, 56.500 δολάρια Καναδά, 83.500 δολάρια ΗΠΑ, καθώς και δεκαοκτώ πιστωτικές κάρτες ελληνικών και ξένων τραπεζών.
Ακόμη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κιλά και 392 γρμ. κοκαΐνης, 15,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 6.895 δισκία έκστασης, δύο κιλά δυναμίτιδας, δύο πυροκροτητές, βραδύκαυστο φιτίλι, ένα τουφέκι εφόδου τύπου Μ16, δύο πιστόλια, 75 φυσίγγια, καθώς και επτά ζυγαριές ακριβείας, πέντε ΙΧ αυτοκίνητα, τρεις μοτοσυκλέτες, πλαστά διαβατήρια, άδειες οδήγησης, ταυτότητες και 24 κινητά τηλέφωνα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ