Type Here to Get Search Results !

Προσφυγή των εμπόρων στο ΣτΕ

Στυλώνουν τα πόδια έμποροι και εμποροϋπάλληλοι, επιμένοντας να μην ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου και προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Με την αίτησή τους ζητούν αρχικά να ανασταλεί και ακολούθως να ακυρωθεί η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών βάσει της οποίας θα λειτουργήσουν στην Αθήνα τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου.
Την προσφυγή υπογράφουν η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και επικαλούνται τυπικούς λόγους για την ακύρωση της απόφασης:
Ό,τι αρμόδιο όργανο για να εκδίδει αποφάσεις για τη λειτουργία καταστημάτων τις αργίες είναι ο Νομάρχης και όχι το Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Πως δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων φορέων (Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος οι οποίοι άλλωστε προσέφυγαν στο ΣτΕ) παρά μόνο γίνεται αναφορά στην πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.
Για αυτούς τους λόγους, κατά τους αιστούντες, η απόφαση είναι παράνομη, επικαλούνται όμως και ουσιαστικούς λόγους όπως την αναστάτωση στους ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων και των υπαλλήλων τους καθώς προσβάλλονται, όπως λένε, η ποιότητα και οι συνθήκες της ζωής τους
Πηγή:www.capital.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ