Type Here to Get Search Results !

Αδιάβατοι δρόμοι, «έμφραγμα» στον ΧΥΤΑ Φυλής

Τον εφιάλτη στον δρόμο με τα σκουπίδια ενόψει Χριστουγέννων βλέπουν σε καθημερινή βάση οι κάτοικοι της Αθήνας, ενώ χθες ο νέος δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Καμίνης, παρενέβη στο θέμα λέγοντας ότι η Αθήνα ετοιμάζεται να «γιορτάσει» με 200.000 τόνους σκουπιδιών, αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση.
Σε λίγες μέρες
Μόλις χθες βράδυ άρχισε να «κινείται» κάπως η αποκομιδή στην Αθήνα με περισσότερα απορριμματοφόρα στους δρόμους, μετά τη λήξη της «λευκής απεργίας» που έκαναν οι εργαζομένοι στην καθαριότητα του δήμου δράττοντας την ευκαιρία της υπολειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής (λόγω απόλυσης 100 συμβασιούχων). Οπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γ. Λιακόπουλος, η πόλη θα καθαρίσει σε λίγες ημέρες.
Πάντως, σε αρκετές κεντρικές περιοχές της πρωτεύουσας, όπως το Θησείο, το Παγκάτι, τα Πετράλωνα αρκετοί δρόμοι είχαν γίνει αδιάβατοι, καθώς είχαν μπλοκάρει από τον ασύλληπτο όγκο των απορριμμάτων. Στον ΧΥΤΑ Φυλής είχαν καταγραφεί μέχρι και 12 ώρες αναμονής, καθώς σχηματίζονταν ουρές χιλιομέτρων από τα απορριμματοφόρα, τα περισσότερα εκ των οποίων επέστρεφαν άπρακτα στους δήμους τους. Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΣΔΚΝΑ, κ. Γ. Χάρδας, επισημαίνει στην «Κ» ότι το προσωπικό του ΧΥΤΑ κάνει ό, τι μπορεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Στο μεταξύ, θέμα λειτουργίας του ΧΥΤΑ θέτει το μόνιμο επιστημονικό προσωπικό του ΕΣΔΚΝΑ επισημαίνοντας ότι η αποχώρηση των απασχολουμένων με μίσθωση έργου καθιστά αδύνατη την τεχνικά άρτια και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών του οργανισμού. Παράλληλα, την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να εκδικαστούν τα νέα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν απολυμένοι συμβασιούχοι του ΧΥΤΑ. Στο μεταξύ, η απερχόμενη δημοτική αρχή της Αθήνας απαξιεί να δώσει απαντήσεις για τα ζητήματα που αφορούν τους 700 συμβασιούχους του δήμου στην καθαριότητα. Η «Κ» αναζητεί εδώ και μία εβδομάδα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση, χωρίς καμία ανταπόκριση.
Τέλος, ο κ. Καμίνης επιδιώκει άμεση συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση και με τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Σγουρό, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη επιδείνωση του προβλήματος της αποκομιδής τον Ιανουάριο, καθώς εκείνο το διάστημα αναμένονται δικαστικές αποφάσεις για 700 συμβασιούχους

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ