Type Here to Get Search Results !

Αφιλόξενη η Αθήνα για τις επιχειρήσεις

Η σχετική εκδήλωση έγινε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας και στην έρευνα λαμβάνουν μέρος 500 επιχειρήσεις, δίνοντας την άποψή τους αναφορικά με το ποια πόλη θεωρούν ότι διαθέτει το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον.
Ως οι πόλεις που ευνοούν περισσότερο την επιχειρηματικότητα, είναι το Λονδίνο, το Παρίσι και η Φρανκφούρτη, ακολουθούμενες από τις Βρυξέλλες και τη Βαρκελώνη. Το Ντίσελντορφ εμφανίζεται για πρώτη φορά στην πρώτη δεκάδα, ενώ η Βιέννη αποτελεί την πόλη η οποία πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη βελτίωση από όλες τις υπό εξέταση πόλεις κατά το προηγούμενο έτος. Η Αθήνα βρίσκεται στην 36η θέση της κατάταξης για το 2010, παρότι συγκέντρωσε το ίδιο ποσοστό με το προηγούμενο έτος κατά το οποίο βρισκόταν στην 34η θέση. Στις αρχές της δεκαετίας του '90 η Αθήνα βρισκόταν στην 22η θέση της ίδιας κατάταξης.
Οι παράγοντες
Οι βασικοί παράγοντες στην επιλογή περιοχής-πόλης εγκατάστασης οι οποίοι επισημάνθηκαν από τα μεγάλα στελέχη των επιχειρήσεων που έλαβαν μέρος στην έρευνα, είναι οι εξής:
«Ευκολία Πρόσβασης στις Αγορές και τους Καταναλωτές» (η Αθήνα στην 33η θέση), «Διαθεσιμότητα Καταρτισμένου Προσωπικού» (η Αθήνα στην 36η θέση), «Κόστος Προσωπικού» (η Αθήνα στην 8η θέση), «Ποιότητα των Τηλεπικοινωνιών» (η Αθήνα στην 30ή θέση), «Μεταφορικές Διασυνδέσεις με άλλες Πόλεις και Διεθνώς» (η Αθήνα στην 27η θέση), «Ευκολία Μετακινήσεων Μέσα στην Πόλη» (η Αθήνα στην 36η θέση), «Ομιλούμενες Γλώσσες» (η Αθήνα στην 35η θέση), «Σχέση Ποιότητας και Τιμής των Εγκαταστάσεων» (η Αθήνα στην 22η θέση), «Διαθεσιμότητα Χώρου Εγκατάστασης» (η Αθήνα στην 30ή θέση), «Διάθεση που Δημιουργείται από την Κυβέρνηση» (η Αθήνα στην 27η θέση), «Ποιότητα Ζωής» (η Αθήνα στην 30ή θέση) και «Απελευθέρωση από τη Ρύπανση» (η Αθήνα στην 29η θέση).
Μόνο 13 από 500
Μόλις 13 επιχειρήσεις από τις 500 που απάντησαν στην έρευνα σκοπεύουν να εγκατασταθούν στην Αθήνα. Σύμφωνα με άλλο αποτέλεσμα της έρευνας των επιμελητηρίων, η Αθήνα συγκέντρωσε μόλις 16% ως ποσοστό σχετικά με το πόσο καλά ξέρουν οι επιχειρήσεις κάθε μία από τις πόλεις, μόλις 1% αναφορικά με το ποιες πόλεις καταβάλλουν τις μεγαλύτερες προσπάθειες για βελτίωση και μόλις 13 από τις 500 επιχειρήσεις σκοπεύουν να εγκατασταθούν στην Αθήνα τα επόμενα 5 χρόνια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ