Type Here to Get Search Results !

Ουραγός η Αθήνα στην προσέλκυση επιχειρήσεων

Η λιγότερο δημοφιλής πόλη για την εγκατάσταση επιχείρησης μεταξύ 36 μεγάλων πόλεων της Ευρώπης είναι η Αθήνα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Cushman & Wakefield. Μάλιστα, σε σχέση με πέρυσι η Αθήνα υποχώρησε κατά δύο θέσεις. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η υποβάθμιση της πρωτεύουσας της Ελλάδας είναι κυρίως σημάδι των τελευταίων ετών, καθώς η Αθήνα, στις αρχές της δεκαετίας του ’90 βρισκόταν στην 22η θέση. Οι πρώτες τρεις πόλεις που ευνοούν περισσότερο την επιχειρηματικότητα είναι το Λονδίνο, το Παρίσι και η Φρανκφούρτη.
Στους επιμέρους τομείς, βάσει των οποίων προκύπτει η συνολική βαθμολογία και η γενική κατάταξη, η Αθήνα καταλάβανε στις περισσότερες περιπτώσεις τις τελευταίες θέσεις. Ο μόνος τομέας –γεγονός που σχετίζεται με την οικονομική κρίση και τη μείωση των μισθών– όπου η Αθήνα ανεβαίνει στην 8η θέση (από 11η πέρυσι) είναι το κόστος προσωπικού. Στην κατηγορία αυτή, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, στις πρώτες θέσεις συναντούμε πόλεις των πρώην ανατολικών χωρών ή του ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Βαρσοβία, η Μπρατισλάβα, η Λισσαβώνα, η Κωνσταντινούπολη και το Βουκουρέστι.
Αντιθέτως, στους υπόλοιπους τομείς η Αθήνα σημειώνει εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις: 36η στην ευκολία μετακινήσεων μέσα στην πόλη και στη διαθεσιμότητα καταρτισμένου προσωπικού, 35η στις ομιλούμενες γλώσσες, 33η στην ευκολία πρόσβασης στις αγορές και τους καταναλωτές, 30ή στην ποιότητα τηλεπικοινωνιών, στην ποιότητα ζωής και στη διαθεσιμότητα χώρου εγκατάστασης, 29η σε ό,τι αφορά τη ρύπανση, 27η στις μεταφορικές διασυνδέσεις με άλλες πόλεις, καθώς και ως προς τη διάθεση που δημιουργείται από την κυβέρνηση και 22η ως προς τη σχέση ποιότητας και τιμής των εγκαταστάσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ