Type Here to Get Search Results !

"Να δημιουργηθεί δημόσιος τραπεζικός πυλώνας προς όφελος της κοινωνίας"

Υπέρ της δημιουργίας ενός δημόσιου τραπεζικού πυλώνα με κορμό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την Εθνική και την Αγροτική Τράπεζα “προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης” τάχθηκε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Αλ. Μητρόπουλος.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο”, μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Δ. Τσουκαλά και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο (και αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Τ.Τ.) Εκτ. Καββαδία, πραγματοποίησε περιοδεία σε τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας και σε λαϊκές αγορές.
“Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιδοτεί με δεκάδες δισεκατομμύρια τους τραπεζίτες, την ίδια στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί - συνταξιούχοι - μικρομεσαίοι - μικροέμποροι, αλλά και νεο-άνεργοι αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες”, δήλωσε ο Αλ. Μητρόπουλος, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για “ξήλωμα του κοινωνικού κράτους”, “ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας” και “υποταγή στα διαπλεκόμενα συμφέροντα”.
Συνεχίζουμε μαζί με εκατοντάδες συναγωνιστές, προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ, σε μια συνάντηση με την ριζοσπαστική αριστερά που είναι ενταγμένη στον ΣΥΝ, τη ριζοσπαστική οικολογία, αλλά πάνω απ' όλα με τις καρδιές του κόσμου της εργασίας και ειδικότερα των εκατοντάδων χιλιάδων ΠΑΣΟΚτζήδων, που αρνούνται να υποστούν ιδεολογική λοβοτομή και να συμβιβαστούν με τους δήθεν μονόδρομους που τους πλασάρουν, για να δικαιολογήσουν τη ληστρική επιδρομή στα εισοδήματα, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές”, κατέληξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.
Εξάλλου, ο Αλ. Μητρόπουλος, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα tvxs.gr, επισήμανε ότι “δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό το ΠΑΣΟΚ” και κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για “νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη”, που “υποθήκευσε τα δημόσια αγαθά, το μέλλον των εργαζομένων, το όραμα των νέων μας, στην τρόικα”. Ο κ. Μητρόπουλος χαρακτήρισε τις εκλογές “δημοψήφισμα για την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους” και διεμήνυσε πως “δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να ανασάνει”. Για τον "Καλλικράτη", μάλιστα, ανέφερε πως πρόκειται για “υποθηκευμένο στο Μνημόνιο φοροεισπρακτικό μηχανισμό υπέρ των δανειστών”.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ