Type Here to Get Search Results !

Τσιγάρα τέλος απο 1η Σεπτεμβρίου....

Από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου τσιγάρο τέλος παντού! Ακόμη και στους χώρους εργασίας, καταργούνται τα καπνιστήρια και οι εργαζόμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να βγαίνουν εκτός κτιρίου για να καπνίσουν.
Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα, για τα μπαρ και τις καφετέριες, όπου το κάπνισμα στον εσωτερικό χώρο απαγορεύεται επίσης, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα των αντίστοιχων χώρων στο εξωτερικό να μετατρέψουν το χώρο σε αποκλειστικά καπνιζόντων, αφού δεν δίνεται καμμία τέτοια δυνατότητα.
Το πρωί της Δευτέρα η υπουργός Υγείας Μ.Ξενογιαννακοπούλου θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου όπου θα παρουσιάσει τα οριστικά μέτρα κατά του καπνίσματος, ενώ θα έχει προηγηθεί συνάντηση με τα στελέχη των οργανισμών, φορέων και υπηρεσιών που θα εποπτεύουν την απαγόρευση, όπως η Δημοτική Αστυνομία, η Αγορανομία και το Λιμενικό.
Για μία ακόμη φορά, πάντως, το παράθυρο του νόμου παρέμεινε ανοικτό για τους ιδιοκτήτες των μεγάλων νυκτερινών κέντρων, άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων και τα καζίνο, που έχουν περιθώριο οκτώ μηνών να διαμορφώσουν κατάλληλα τους χώρους με δημιουργία τμήματος καπνιζόντων και μη.
Το υπουργείο διαβεβαιώνει, ότι θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι για να διαπιστωθεί η πρόοδος των εργασιών στα νυκτερινά κέντρα, ωστόσο είναι αμφίβολο εάν τα ελεγκτικά όργανα θα περάσουν το "άβατο" της νύχτας και θα επιβάλουν πρόστιμα. Μένει να το δούμε στην πράξη.
Για τους υπόλοιπους χώρους, όπως μπαρ καφετέριες και εστιατόρια οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς ιδιαίτερα μετά το τέλος του καλοκαιριού όπου δεν θα υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικούς χώρους και θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης, τόσο στον ιδιοκτήτη του χώρου (ως 5.000 ευρώ), όσο και στον καπνιστή (50-200 ευρώ). Για τους καπνιστές τα πρόστιμα θα είναι από 50 έως 500 ευρώ. Για τους χώρους εστίασης, αρχικά θα εφαρμοστεί το σύστημα των συστάσεων, αλλά μετά την πέμπτη σύσταση και μη συμμόρφωση το κατάστημα θα σφραγίζεται οριστικά.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Το μετρο ειναι σωστο και επρεπε να ειχε μπει νωριτερα αλλα καμια κυβερνηση δεν αναλαμβανε το πολιτικο κοστος. Αυτα που λενε οτι δημιουργησαν ξεχωριστους χωρους ειναι τριχες. Ο σκοπος ΔΕΝ ειναι να μειωσουν το καπνισμα με το να εχουμε πιο ελαφρα τσιγαρα, καλυτερο εξαερισμο, η χωριστες θεσεις που τελικα ΠΑΝΤΑ επικοινωνουν με μια ΛΑΘΟΣ νοοτροπια οπως οπτικα μεσω του μιμητισμου και μεσω του αερα. Σκοπος ειναι να το κοψουν. Δεν μπορει τα νοσοκομεια και τα φερετρα να ειναι γεματα απο καρκινοπαθεις που η κυριοτερη αιτια ειναι ο καρκινος του πνευμονα και να λενε οτι υπαρχει οικονομικη κριση. Αυτες τις αξιες εχουν οι Ελληνες? Τα λεφτα πανω απο την ζωη και την αξιοπρεπια? Να χανονται πολιτιμες ζωες να υπερφορτωνονται τα ταμεια και να κοιταμε οτι καποιοι θα χασουν πελατεια οπως πχ. καφενεια, τα περιπτερα και οι καπνοβιομηχανιες? Η ΚΡΙΣΗ και οποιαδηποτε κριση, οικονομικη η αλλη, δεν ειναι δικαιολογια για να την μεταχειριζονται μερικοι οπως θελουν και να κανουν ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ. Τι ανευθυνη κοινωνια ειναι αυτη? Εδω υπαρχουν ευθυνες απο τις τρομακτικες συγκαλυψεις των πειραματων που εχουν γινει σε ανθρωπους για το καπνισμα μεχρι και ολοκληρο το οικοδομιμα του θανατου που νομιμοποιηθηκε και φορολογηθηκε αφου η νομοθεσια εχει γινει πορνη του καθενος ισχυρου.

    Εχουν βαλει φορο στο θανατο! Ξυπνηστε! Ο καθενας πρεπει να σηκωσει το κομματι που του αναλογει εστω και αργα οπως σε αυτην την περιπτωση.

    Σειρα εχουν τα νερα που μολυνονται συστηματικα απο ενα σωρο τοξικες ουσιες και βαρεα μεταλλα. Τι θα πουμε παλι τοτε? Οτι υπαρχει κριση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ