Type Here to Get Search Results !

Βόλτα στην Αθήνα

Ο ΤΟΞΩΤΟΣ δρόμος που συνδέει τις Λεωφόρους Κηφισίας και Αλεξάνδρας εξελίχτκε με τα χρόνια και τη βοήθεια του Μετρό σε φοιτητική γειτονιά και στέκι διασκέδασης. Σήμερα, με το που σηκωθεί ψηλά ο ήλιος (και οι φοιτητές), τα δρομάκια της σφύζουν από νέους που πίνουν καφέδες, παίζουν τάβλι και κάνουν υπολογισμούς για τα μαθήματα. Τα ντεσιμπέλ από τα αυτοκίνητα σβήνονται σε μια ατμόσφαιρα που πολλοί συγκρίνουν με νησί. Στο φόντο της Αλ. Παυλή, το Οbi 1 δεν λέει όχι στα ρακόμελα, το Βraff ακούει μουσικές από την Τζαμάικα μέχρι το Λονδίνο και το Βocca προτιμάει ήχους ηλεκτρονικούς όσο η ταράτσα του Βubbles δονείται από r΄n΄b σουξέ. Στο Αllegria κυριαρχεί το ντιζάιν, το Kasbah προσφέρει μαζί με τα ποτά και φρούτο αν ζητηθεί, ενώ το Santa Βotella κινείται σταθερά στην τροχιά της μαύρης μουσικής. Το πιο ροκ Ποτοπωλείο και το βασίλειο του μοχίτο, το Μarabou, είναι οι «παλιοί» της γειτονιάς. Το νεώτερο Dunkel φέρνει αέρα minimal και το Saxo δροσίζει τους θαμώνες διαθέτοντας μουριές και πηγάδι με τρεχούμενο νερό. Κάτω από την πλατεία Κανελλοπούλου, το Cupa Cupa προσφέρει καθαρά ποτά το βράδυ ή τσάι και κέικ το πρωί, ενώ λίγο πιο μακριά, το κλασικό Βlues, επιβεβαιώνει το όνομά του.
Οσοι ενδιαφέρονται για τα πάσης φύσεως γαστριμαργικά, ξέρουν ότι στο Βανίλια- Κανέλα θα βρουν από παλαιωμένο τσίπουρο Τυρνάβου (16,90 € ) μέχρι ελιές γεμιστές με σύγκλινο και αντζούγιες (6,40 € ). Οι βραδιές στο τέρμα της Πανόρμου γίνονται ακόμα πιο γευστικές με γύρο από το Σουβλιστό Πορτοκάλι (210-6911.760) και χοιρινό στάμνας (7,5 € ) στο Πολυστάφυλλον (210-6994.676) ή με κοτόπουλο γεμιστό με παστουρμά (9,80 € ) στο Σουρωδείο και λαχανοντολμάδες (6 € ) στην ταβέρνα του Νικηφόρου (210-6984.057). Στην άλλη πλευρά, στα μεζεδοπωλεία της πλατείας Αγ. Δημητρίου, το Σεφερτό φημίζεται για τους κάθε λογής κεφτέδες του (5,5 € ), ενώ στο Οριακόν κάνει θραύση η μεθυσμένη κότα (8,5 € ).
Η συγκέντρωση καταστημάτων βέβαια έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση αρκετών κατοίκων. Δημοτικά συμβούλια, χρήσεις γης και νέες μελέτες είναι εδώ και λίγο καιρό τακτικά θέματα στις συζητήσεις της γειτονιάς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ