Ο κρυμμένος θησαυρός της Πάτρας – «Εκκολαπτήριο» tech hubs και παραγωγής νέων ταλέντων


Στην Ελλάδα, περισσότερες από 140 ξένες εταιρείες έχουν ιδρύσει tech hubs, με τις 73 να είναι πολυεθνικές. Στα αναδυόμενα οικοσυστήματα που δημιουργούν κέντρα καινοτομίας στην ελληνική περιφέρεια, σύμφωνα με το εν λόγω report, περιλαμβάνεται και η Πάτρα.

Ο όμιλος πληροφορικής Uni Systems, σε συνεργασία με τη Knowledge, εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων Πληροφορικής με 30ετή επιτυχημένη πορεία, προχώρησαν στην ίδρυση technology hub στην Πάτρα. Στόχος του Κέντρου Τεχνολογίας είναι η δημιουργία ευκαιριών ψηφιακής ανάπτυξης και απασχόλησης στη Δυτική Ελλάδα. Στο technology hub Πάτρας, στόχος είναι η δημιουργία ομάδας 100 ειδικών στην ανάπτυξη λογισμικού.

Εξαιρετικά ενεργή στην Πάτρα είναι και η Deloitte, η οποία έχει εγκαταστήσει στην αχαϊκή πρωτεύουσα το μεγαλύτερο εκτός Αττικής και μετά τη Θεσσαλονίκη tech hub. Η Deloitte έχει ήδη εγκαταστήσει αντίστοιχο κέντρο καινοτομίας στην Πάτρα που σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα διαθέτει σύντομα 300 άτομα. Επίσης, έχει δημιουργήσει το κέντρο καινοτομίας Brainzone, στην Πάτρα, που στοχεύει να φέρει νέο ανθρώπινο δυναμικό, όχι απαραίτητα μόνο από την Πάτρα, αλλά και από άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, για παράδειγμα τη Ναύπακτο, το Αίγιο, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι ή την Αμφιλοχία.

Ηδη το Innovation Hub «Brainzone» της Deloitte στην Πάτρα έχει περάσει στη δεύτερη φάση με το 1ο StartUp Acceleration Program. Το Innovation Hub «Brainzone» έχει γίνει ήδη σημείο συνάντησης και αναφοράς του οικοσυστήματος καινοτομίας της Πάτρας.

Επίσης, στον τελευταίο όροφο, η Deloitte σχεδιάζει να δημιουργήσει και ένα Innovation Hub νεοφυών επιχειρήσεων

Ακόμα, η PwC βρίσκεται ήδη στην Πάτρα, λειτουργώντας το Tech & Innovation Hub στον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας: τα Data & Analytics, το Digital Assurance και το Finance Transformation.

 Η ΕΥ Ελλάδος ήταν η πρώτη εταιρεία του κλάδου που προχώρησε στη δημιουργία γραφείων και στην Πάτρα το 2021. Τα νέα γραφεία της εταιρείας αποτελούν πύλη των περιφερειών της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας προς το σύνολο των υπηρεσιών της ΕΥ, καθώς και στο παγκόσμιο δίκτυό της.

Η ΕΥ Ελλάδος, προχώρησε στη δημιουργία των νέων γραφείων στην Πάτρα, επενδύοντας στο υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, υποστηρίζοντας τους πελάτες της στην υλοποίηση του ψηφιακού τους μετασχηματισμού, την εξεύρεση ολοκληρωμένων λύσεων σε σύνθετα προβλήματα και την προώθηση της καινοτομίας. Η ανάπτυξη των υπηρεσιών αυτών έχει συμβάλει στο να αποτελεί η EY εργοδότη πρώτης επιλογής για νέους, αλλά και έμπειρους επαγγελματίες και επιστήμονες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια