Το ροζ πλημμύρισε και πάλι την πόλη της Πάτρας. Η δράση PINK THE CITY 2024


 Το ροζ πλημμύρισε και πάλι την πόλη της Πάτρας. Η δράση PINK THE CITY 2024 στην κορύφωσή της κατάφερε να κινητοποιήσει και φέτος χιλιάδες πολίτες, που φορώντας το ροζ t-shirt της διοργάνωσης, μετέφεραν το μήνυμα της Πρόληψης/ Έγκαιρης Διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού, και να «βάψει» γι΄ άλλη μια χρονιά, την Πάτρα ροζ.

Η καθιερωμένη εκστρατεία ενημέρωσης, απομυθοποίησης και ευαισθητοποίησης ενάντια στον καρκίνο του μαστού που διοργανώνει το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε για 12η συνεχή χρονιά. Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και φέτος, μας έδωσε την ελπίδα ότι το μήνυμα βρήκε τους αποδέκτες του ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί με Πρόληψη/ Έγκαιρη Διάγνωση!
Το Pink the City 2024 ήταν αφιερωμένο στην Ερασμία Κάνιστρα, που έφυγε από την ζωή λίγους μόνο μήνες νωρίτερα.
Μέσα από τα καθαρά έσοδα της διοργάνωσης, το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας υλοποιεί προγράμματα και υπηρεσίες προς όφελος των γυναικών που νοσούν, των οικογενειών τους και των φροντιστών τους, παρέχει ενημέρωση και πρακτική βοήθεια, ενώ φροντίζει να διαδίδει το μήνυμα της Πρόληψης/έγκαιρης διάγνωσης απ΄ άκρη σ΄ άκρη στην ευρύτερη Περιφέρεια.
Όλες οι δράσεις και τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν στις γυναίκες που τα χρειάζονται.
Την τελετή έναρξης παρουσίασε και φέτος η Πρέσβειρα Τιμής του Pink the City, κ. Χριστίνα Λαμπίρη, με την υποστήριξη της ραδιοφωνικής παραγωγού, κας Ελευθερίας Στεργιοπούλου.
Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελική Στεφανάκη χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «…Είναι κρίμα στην εποχή μας, που η επιστήμη έχει εξελιχθεί, τα φάρμακα έχουν βελτιωθεί και βγαίνουν συνέχεια καινούργια και οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές, να υπάρχουν γυναίκες που χάνονται γιατί δεν πρόλαβαν»
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης υπήρξε ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα για άτομα με προβλήματα ακοής από τον κ. Γιώργο Αρτεμιάδη και το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας TALKING HANDS που γεφυρώνει την επικοινωνία ακουόντων και κωφών με στόχο την καθολική προσβασιμότητα.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι:
ο Υφυπουργός Πολιτισμού, κος Ιάσωνας Φωτήλας
• ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, κος Χαράλαμπος Μπονάνος
• ο Δήμαρχος Πατρέων, κος Κων/νος Πελετίδης,
η κα Μαρία Παπαβασιλοπούλου, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου
η βουλευτής Αχαΐας, κα Σία Αναγνωστοπούλου
• η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ" κ. Παρασκευή Μιχαλοπούλου
• η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Θεσσαλονίκης κ. Κυριακή Δερεκενάρη,
ενώ παρευρέθηκαν, παρακολούθησαν και συμμετείχαν βουλευτές, πολιτευτές, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πλήθος συλλόγων, σωματείων, εταιριών και επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής.
Το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους χορηγούς και υποστηρικτές της φετινής δράσης, που, με κάθε τρόπο, συνέβαλαν στην υλοποίηση και επιτυχία του Pink the City 2024 και στη συνέχιση του έργου του:
• Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
• Τον Δήμο Πατρέων
• Τη Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας , τον Πρόεδρο κο Παύλο Σκούρα και τους εργαζόμενους του Καρναβαλικού Εργαστηρίου
• Το Τμήμα Τροχαίας Πατρών και τον Διοικητή κο Ντεμίρη Χρήστο
• τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
• Τον Μέγα Χορηγό Booktickets.gr
• Τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών Α.Ε.
• Τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια