Πάτρα: Καταγγελία για bullying μαθητή στο 56ο Δημοτικό σχολείο, «δεν βρίσκω άκρη» λέει μητέρα


Ενα ακόμη περιστατικό bullying σε σχολείο της Πάτρας καταγγέλλει μητέρα μαθητή του 56ου Δημοτικού της Μέσης Αγυιάς, η οποία υποστηρίζει ότι ο γιος της δέχεται δέρνεται από συμμαθητή του, εδώ και πάρα πολύ καιρό!

 Η Κατερίνα Σκουλίδη, μητέρα του μαθητή της Δ΄ τάξης, φτάνει στο σημείο να καταγγείλει δημόσια στην «Πελοπόννησο» ότι εδώ και αρκετούς μήνες ο γιος της υφίσταται ενδοσχολική βίας.

Κατερίνα Σκουλίδη

Η Κατερίνα Σκουλίδη

«Επειδή βλέπω ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση, αναγκάζομαι να δημοσιοποιήσω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω και να σταματήσει αυτό που γίνεται στο παιδί μου. Τα τελευταία 2-3 χρόνια ο γιος μου δέχεται bullying από άλλον μαθητή, όμως φέτος η κατάσταση παρατράβηξε. Σχεδόν από την αρχή της σχολικής σεζόν, του δίνει χαστούκια χωρίς λόγο, τον σπρώχνει, του βάζει τρικλοποδιές για να πέσει και να χτυπήσει και γενικότερα τον πειράζει με την πρώτη ευκαιρία» μας λέει.

Οπως υποστηρίζει, ο ίδιος δημιουργεί προβλήματα και σε άλλους μαθητές, όμως η ίδια σχολιάζει την περίπτωση του δικού της παιδιού. «Ο γιος μου είναι ήσυχος, δεν αντιδρά παρά τα πειράγματα και δεν δημιουργεί προβλήματα σε κανέναν. Ομως, όλο αυτό που έχει υποστεί του βγαίνει σε άγχος και πολλές φορές κάνει κακό στον εαυτό του, για παράδειγμα, γρατσουνά και τσιμπά τα χέρια του, με αποτέλεσμα να έχω προβληματιστεί» καταμαρτυρά.

Η κ. Σκουλίδη διατείνεται πως έχει απευθυνθεί στο ΔΣ του σχολείου, έχει μιλήσει με τον διευθυντή του κι έχει ενημερώσει την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας για το πρόβλημα. «Δεν έχει γίνει κάτι. Βέβαια, μου είπαν ότι θα ρυθμίσουν το ζήτημα και να κάνω ολιγοήμερη υπομονή, όμως παρότι έχουν περάσει μέρες, δεν έχει αλλάξει κάτι. Ισως αυτό να οφείλεται στο ότι το παιδί, που ασκεί bullying, έχει προβλήματα συμπεριφοράς τα οποία χρήζουν προσεκτικής αντιμετώπισης, όμως αυτό που θέλω είναι να παρέμβουν οι αρμόδιοι για να βρεθεί μια λύση και να μην ταλαιπωρείται το δικό μου παιδί».

Η κ. Σκουλίδη μίλησε και με τους γονείς του παιδιού, που ενοχλεί τον γιο της, όμως δεν είδε κάποια ανταπόκριση, όπως τουλάχιστον λέει. «Είναι άδικο και κρίμα να πηγαίνει ένας μαθητής σχολείο για να μορφωθεί και να του ασκείται βία. Δηλαδή, πρέπει να συμβεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός για να ασχοληθούν με το θέμα; Ελπίζω να γίνει κάτι και να βρεθεί σύντομα μια λύση».Η «Π» επικοινώνησε με τον διευθυντή του 56ου Δημοτικού Σχολείου Τάσο Νταγιούκλα, ο οποίος διευκρίνισε ότι «δεν έχει υπάρξει καμία καταγγελία από κανέναν για προβλήματα με συγκεκριμένο μαθητή… τη φετινή σχολική σεζόν»!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια