Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία: Συνεργάτης του κυκλώματος εκβίαζε μητροπολίτη – Αγόρασε νυχτερινό κέντρο στην Πάτρα


 Θόρυβο έχ
ει προκαλέσει η αποκάλυψη του σκανδάλου στην Καθολική Εκκλησία της Ελλάδας, καθώς ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος προχώρησε σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων επιχειρηματιών που έχουν στην ιδιοκτησία τους νυχτερινά κέντρα της Πάτρας.

Οι επιχειρηματίες φαίνεται να ήταν αποδέκτες μεγάλων χρηματικών ποσών από δύο ιερείς υψηλά ιστάμενους στην ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδας. Σύμφωνα με το Mega και το «Live News», το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από δύο πλευρές. Από την εισαγγελική έρευνα που διεξάγεται στη Σύρο, με την εκεί Επισκοπή να βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας που σχετίζεται με τα οικονομικά τους. Το δεύτερο είναι από την Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, καθώς τα ύποπτα ποσά φαίνεται πως κατευθύνονταν από τους λογαριασμούς των καθολικών ιερέων σε εκείνους επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνταν στον χώρο των νυχτερινών κέντρων στη Δυτική Πελοπόννησο.Τα χρήματα που κινήθηκαν υπολογίζονται στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ ένας από τους παραλήπτες τους είναι γνωστός στις Αρχές, καθώς φαίνεται να έχει ποινικές εμπλοκές και στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, φέρεται, σύμφωνα με το Mega, να είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια κάθειρξη για εκβίαση μητροπολίτη στη Στερεά Ελλάδα, από τον οποίο είχε αποσπάσει μεγάλα ποσά.

Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται τις προηγούμενες ημέρες να έχει προχωρήσει στην αγορά νυχτερινού κέντρου στην περιοχή της Πάτρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια