Πάτρα: Ανάγκη για αντιπλημμυρικά έργα κάτω από την «Ολυμπία» – Θέλουν να δουν τον Σταϊκούρα

 


Η ανάγκη εκτέλεσης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας περιοχών των πρώην Δήμων Βραχνεΐκων και Παραλίας θίχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου με την αρμόδια αντιδήμαρχο να παρουσιάζει λεπτομερώς τα έργα που πρέπει να γίνουν για να μην επηρεαστούν οι περιοχές των Ροϊτίκων, του Μονοδενδρίου, των Βραχνεΐκων, των Τσουκαλεΐκων και των Καμινίων από τη λειτουργία του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος.

Η Αναστασία Τογιοπούλου εξήγησε πως οι πρόεδροι των κοινοτήτων βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στα σημεία που εκτελούνται έργα και έχουν διαπιστώσει ότι θα υπάρχει πρόβλημα με τη διαχείριση των ομβρύων υδάτων καθώς οι εργασίες φτάνουν ως το όριο απαλλοτρίωσης χωρίς σύνδεση με τους υφιστάμενους αποδέκτες για να καταλήγουν τα νερά με ασφάλεια στη θάλασσα.

«Είναι προφανές ότι όλος ο όγκος των υδάτων θα συγκεντρώνεται σε μεγάλες ποσότητες και αν δεν γίνουν οι κατάλληλες κατασκευές θα προκύψουν πλημμύρες. Οι σημερινοί αποδέκτες δεν μπορούν να διασφαλίσουν ασφαλή ροή» τόνισε η κ. Τογιοπούλου.

Στα Ροΐτικα και το Μονοδένδρι, όπως εξήγησε, πρέπει να γίνει σύνδεση του δικτύου απορροής υδάτων με το ρέμα Σταυρολάγκαδο καθώς σήμερα πλημμυρίζουν οι γύρω αγροί, ενώ και για όλες τις υπόλοιπες περιοχές πρότεινε αναλυτικά αντίστοιχες λύσεις. Επιπλέον προτείνεται να γίνει συμπληρωματική απαλλοτρίωση στα Τσουκαλέϊκα για τη δημιουργία βοηθητικής παράλληλης οδού.

Αυτό που ζήτησε το ΔΣ με την απόφασή του την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου είναι να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα για να παρθούν δεσμεύσεις για όλα τα ανωτέρω.

Προς υποστήριξη των αιτημάτων μίλησαν στο δημοτικό συμβούλιο οι πρόεδροι των κοινοτήτων για να καταστήσουν σαφή την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών. Χαρακτηριστικά ακούστηκε η φράση πως «ο δρόμος θα ολοκληρωθεί σύντομα και με τις πρώτες βροχές θα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια