Φοιτητές Πάτρας: "Ξοδεύουμε 37 ευρώ κάθε μήνα σε εισιτήρια στο Αστικό ΚΤΕΛ" Πηγή: Foititikanea.gr https://www.foititikanea.gr/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%B1/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BD/32654-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-37-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%BB

 


Φοιτητές Πάτρας : "Ξοδεύουμε 37 ευρώ κάθε μήνα σε εισιτήρια στο Αστικό ΚΤΕΛ" Μερίδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποίησε διαδήλωση έξω από τα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ της πόλης, ζητώντας άμεση μείωση στην τιμή του φοιτητικού εισιτηρίου. Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι η μηνιαία δαπάνη των 37,5 ευρώ για τις μετακινήσεις τους είναι απαράδεκτη, ιδιαίτερα εν μέσω αυξανόμενης ακρίβειας. Αξίζει να αναφερθεί πως φοιτητές στα Ιωάννινα πραγματοποίησαν ανάλογες διαμαρτυρίες και πέτυχαν την μείωση της μηνιαίας κάρτας απεριόριστων διαδρομών στα 20 ευρώ. 

«Είναι απαράδεκτο, τη στιγμή που βιώνουμε τις συνέπειες της ακρίβειας, να προστίθεται στο κόστος σπουδών μας μια μηνιαία κάρτα 37,5 ευρώ μόνο για να πηγαίνουμε και να ερχόμαστε από τις σχολές μας», δήλωσαν οι διαδηλωτές. Είσαι φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών; Συντονιστείτε στην κοινότητα "Φοιτητές Πανεπιστημίου Πατρών" για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Για να αποκτήσετε πρόσβαση, πατήστε εδώ. Η τιμή του εισιτηρίου έχει αυξηθεί κατά 10 λεπτά, με τους φοιτητές να χρειάζονται πλέον 90 λεπτά για να φτάσουν στο πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις μιας φοιτήτριας, «οι συνθήκες είναι απαράδεκτες, καθώς αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε αυτή την τιμή για να στιβαζόμαστε καθημερινά στο αστικό ΚΤΕΛ σαν τις σαρδέλες». 

Ανέφερε, επίσης, ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη, αναφερόμενη σε ατύχημα που συνέβη το 2023, το οποίο θα μπορούσε να είχε σοβαρές συνέπειες. «Η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας δεν δέχεται να συζητήσει με τους φοιτητικούς συλλόγους. Εμείς, όμως, θα καταθέσουμε το ψήφισμα που έχουμε προετοιμάσει και θα καλέσουμε σε νέες κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας», ανέφερε ένας φοιτητής, τονίζοντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους. Οι φοιτητές απαιτούν τη μείωση της μηνιαίας κάρτας από τα 40 στα 20 ευρώ και την πυκνότερη δρομολόγηση των λεωφορείων. Οι εκπρόσωποι όλων των σχολών του πανεπιστημίου επεσήμαναν ότι η τρέχουσα οικονομική κατάσταση καθιστά δύσκολη την κάλυψη των καθημερινών τους εξόδων, τα οποία έχουν αυξηθεί, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους του φαγητού, που έχει διπλασιαστεί σε πολλές περιπτώσεις. Από την πλευρά του, το Αστικό ΚΤΕΛ απάντησε ότι η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου ήταν αναγκαία και καθυστερημένη. Ωστόσο, οι φοιτητές παραμένουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για τη μείωση του κόστους των μετακινήσεων και τη βελτίωση των συνθηκών.


Πηγή: Foititikanea.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια