Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: «Βυθίζεται» ο δρόμος στην οδό Ομήρου, κινδυνεύουν οι πολυκατοικίες

 


Με τον φόβο της επικίνδυνης καθίζησης του εδάφους ζουν τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι των πολυκατοικιών στην οδό Ομήρου της Αρόης, στην Πάτρα. Η υπόθεση δεν είναι καινούργια, καθώς έχουν γίνει διαμαρτυρίες και στο παρελθόν, αλλά ο Δήμος δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι ώρας, για να αποτρέψει ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες καταστάσεις και να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία των περιοίκων του δρόμου.

Το οδόστρωμα έχει υποστεί -πιθανόν λόγω της απότομης κλίσης και της σαθρότητας του εδάφους- ορατή καθίζηση, σε σημείο να έχει γίνει πλέον απροσπέλαστο, ενώ το φαινόμενο δείχνει να εξελίσσεται απειλητικά για τις πολυκατοικίες της γειτονιάς, καθώς οι περίοικοι διαπιστώνουν ανησυχητικά σημάδια στις περιουσίες τους.

Από φωτογραφικό υλικό που έστειλε κάτοικος της περιοχής στην «Πελοπόννησο», είναι ορατή η επικινδυνότητα του δρόμου και η απειλή που εγκυμονεί για τους κατοίκους, που δηλώνουν ότι η υπομονή τους έχει εξαντληθεί. Ο Δήμος Πατρέων, στον οποίο έχουν απευθυνθεί πολλές φορές, ανταποκρίνεται με προφορικές υποσχέσεις, αλλά στην πράξη δεν έχει κάνει τίποτα, πλην της τοποθέτησης κορδελών.

Πάτρα

Ο δρόμος είναι απροσπέλαστος από την καθίζηση και από κάποιες τρύπες που έχουν ανοίξει διαπιστώνει κανείς ότι το έδαφος κάτω από το κατεστραμμένο τσιμεντένιο οδόστρωμα, έχει εξαφανιστεί.

Περίοικοι που επικοινώνησαν με την «Π» για να αναφέρουν το πρόβλημά τους, κατήγγειλαν ότι η απάντηση που έχουν πάρει από τον Δήμο Πατρέων είναι πως έχει δρομολογηθεί μελέτη και πως μέσα στο 2023 θα ξεκινούσε έργο αντιστήριξης του εδάφους. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία τεχνική παρέμβαση, ενώ το πρόβλημα της καθίζησης έχει πλέον επεκταθεί σε όλο το μήκος του δρόμου, μέχρι τη συμβολή του με την οδό Αρόης.Κάθε χρόνο συμπληρώνουν το κενό που δημιουργείται μεταξύ του δρόμου με την πολυκατοικία, με τσιμέντο, αλλά η καθίζηση του εδάφους συνεχίζεται γιατί δεν υπάρχει αντιστήριξη.

Οι περίοικοι έχουν απευθυνθεί στον εισαγγελέα, ενώ ως ύστατο μέσο πίεσης προς τον Δήμο Πατρέων ετοιμάζονται να στείλουν εξώδικη επιστολή, πριν περάσουν σε μηνυτήριες αναφορές, ακόμα και αγωγές για έκθεση της περιουσίας τους και των ιδίων σε άμεσο κίνδυνο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ