Type Here to Get Search Results !

Ελλάδα Ζάκυνθος Οι δίκες για τις χρεωκοπημένες δημοτικές επιχειρήσεις αιτία σοβαρών αντιπαραθέσων στο Δήμο


 
Η δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ στηλιτεύει την απόφαση του Δημάρχου να διορίσει νέο δικηγόρο στην υπόθεση για τις χρεωκοπημένες δημοτικές επιχειρήσεις λίγες ώρες πριν αρχίσει η εκδίκαση τους στο Εφετείο Πατρών.

Η παράταξη του κ. Γ. Τσουρουνάκη “βλέπει” στην απόφαση αυτή σκοπιμότητες εξυπηρέτησης προεκλογικών δεσμεύσεων απο την πλευρά του Δημάρχου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:

“Ακατανόητη και συνάμα προκλητική ήταν η απόφαση του Δημάρχου, κ. Γιώργου Στασινόπουλου, να αλλάξει η νομική εκπροσώπηση του Δήμου στη δίκη που αφορά τις πρώην επιχειρήσεις και θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου στο Εφετείο Πατρών. Το θέμα συζητήθηκε στη Δημοτική Επιτροπή, όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας, κ.κ. Διονύσης Μουζάκης-Μποζόνος και Κωνσταντίνος Πέττας, καταψήφισαν την συγκεκριμένη πρόταση, η οποία πέρασε κατά πλειοψηφία.

Πάγια θέση του συνδυασμού μας είναι να μην αλλάζουν οι δικηγόροι που χειρίζονται κρίσιμες υποθέσεις του Δήμου, ιδιαίτερα μάλιστα όταν έχουν πετύχει να υπερασπίζονται με επιτυχία τα συμφέροντα του Δήμου και συντέλεσαν τα μέγιστα για να αναιρεθούν αποφάσεις του Αρείου Πάγου.

Αντί η Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί με τα σοβαρά ζητήματα του βιολογικού και της ρύπανσης των ποταμιών, του νερού, της καθαριότητας, του φωτισμού που σε πολλές περιοχές του νησιού δεν λειτουργεί, του οδικού δικτύου που είναι σμπαραλιασμένο και με τόσα άλλα, έσπευσε να κάνει «μαγειρέματα» και να αντικαθιστά δικηγόρους, που με την εμπειρία τους έχουν βοηθήσει τον Δήμο.

Ζήτησε άραγε τη συμβουλή του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου που γνωρίζει αυτά τα ζητήματα ή για μια ακόμη φορά ο κ. Στασινόπουλος κοίταξε μόνο το πως να προστατέψει τους κομματικούς του φίλους; Προς τι η σπουδή του κ. Στασινόπουλου να αλλάξει τον νομικό σύμβουλο τέσσερις μόλις ημέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο; Δεν γνωρίζει πως ένας δικηγόρος πρέπει να είναι επαρκώς ενημερωμένος πριν εκπροσωπήσει το Δήμο; Θα προλάβει ο νέος δικηγόρος να μάθει σε τέσσερις ημέρες κάθε λεπτομέρεια και πτυχή της υπόθεσης;

Μήπως ο Δήμαρχος με την κίνηση αυτή εξοφλεί προεκλογικά γραμμάτια; Μήπως τελικά γι αυτό τον επέλεξαν διάφοροι εμπλεκόμενοι στα σκάνδαλα του παρελθόντος που συνέβησαν στο Δήμο μας για τη θέση του Δημάρχου; Μέχρι τη λήξη της θητείας του θα δούμε κι άλλες τέτοιες δυσάρεστες… εκπλήξεις;

Αιδώς Αργείοι!”

AΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Απαντώντας αργά χθες το βράδυ στην ανακοίνωση του κ. Γ. Τσορουνάκη. ο Δήμαρχος Γ. Στασινόπουλος δήλωσε τα εξής:

“Σε απάντηση ορισμένων που κριτικάρουν τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής για την προάσπιση του συμφέροντος του Δήμου, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

“Η παρούσα δημοτική αρχή που εξελέγη από το ζακυνθινό λαό πριν από μερικούς μήνες, στέλνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την δημοτική αρχή του κ. Αρετάκη, δεν πρόκειται να ξεπληρώσει πολιτικά τις προσωπικές του υποχρεώσεις σε δικηγόρους ή όπου αλλού αυτός νομίζει. Όσον αφορά τη “Δύναμη Ελπίδας” και στην εμπιστοσύνη που δείχνει στους δικηγόρους τους κ. Αρετάκη, θα θέλαμε να μας ενημερώσουν σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι αλληλομηνύσεις που αντάλλαξαν πέρυσι ο κ. Τσουρουνάκης με τον απερχόμενο Δήμαρχο σχετικά με τις κατηγορίες περί τοκογλυφίας και ότι άλλο είχαν εκθέσει τότε”.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΕΤΑΚΗ

Yπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο τέως Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης είχε δηλώσει τα εξής για το ίδιο θέμα:

“Εξι Δημοτικές εταιρείες αφού χρεοκόπησαν με αδιαφανείς οικονομικές συναλλαγές χρέωσαν τον Δήμο με πολλά εκατομμύρια ευρώ. Μόνο από μία Επιχείρηση οι οφειλές του Δήμου στο ΙΚΑ είναι 15.500.000,00 ευρώ.
Υπό το βάρος των ευθυνών προσπάθησαν να ανατινάξουν το Δημαρχείο και να συνάψουν θαλασσοδάνεια με την Πειραιώς πλαστογραφώντας την υπογραφή του τότε Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, μετέπειτα Δημάρχου και νυν Βουλευτή , χωρίς ο ίδιος να το έχει αντιληφθεί, όπως έχει δηλώσει…..

Με τη σωστή παρουσία μας, όπως επιβάλλουν τα συμφέροντα του Δήμου, με διακεκριμένο ποινικολόγο στις δίκες για την οικονομική κακοδιαχείριση της περιόδου 2000 – 2007, η Εισαγγελία Εφετών Πατρών εισηγήθει και ο Αρειος Πάγος αποφάσισε την επανάληψη των δικών οι οποίες είχαν παραγραφεί λόγω παρέλευσης 15ετίας.
Ο κ. Βουλευτής και ο κ. Καρδιανός αντελήφθησαν από όλα αυτά μόνο το τελευταίο, οπότε με τη δήλωση του κ. Βουλευτή (Δεν θέλουμε Δήμαρχο – Εισαγγελέα), αποφάσισαν την πάσει θυσία απομάκρυνση του Δημάρχου, ώστε να μην είναι εκπρόσωπος του Δήμου στις προσεχείς δίκες την 18-9-2024.
Παρουσίασαν τον νυν Δήμαρχο, ψευδώς, ως εκλεκτό του κόμματος με χρίσμα υποψηφίου Δημάρχου. Με τη δυνατότητα που τους παρέχει η πολύχρονη ενασχόληση σε πολιτικές συμπεριφορές οργάνωσαν τη πολιτική τους δραστηριότητα και με την Εποπτεία τους στον Δήμαρχο συνέδεσαν τα αποτελέσματα της θητείας του νυν Δημάρχου με την παρουσία της Νέας Δημοκρατίας στο Νησί….

Η τελευταία ενέργεια του Δημάρχου ήταν να αντικαταστήσει τέσσερες ημέρες πριν από τις τρεις δίκες της προσεχούς Τετάρτης τον δικηγόρο ποινικολόγο Πατρών ο οποίος είχε ασχοληθεί επιτυχώς για τις αναιρέσεις του Αρείου Πάγου με άλλο Δικηγόρο διότι όπως έχει δηλώσει δεν επιθυμεί την τιμωρία κανενός…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ