Type Here to Get Search Results !

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ποια τμήματα «γέμισαν» και ποια «άδειασαν»


 Τι δείχνουν τα στοιχεία για τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Ανακοινώθηκαν προ ολίγων ημερών οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Κενά από φοιτητές θα μείνουν 896 έδρανα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αφού οι προσφερόμενες θέσεις εισαγωγής ήταν 5.417 και τελικά οι εισήχθησαν 4.521 που αντιστοιχεί σε συνολική κάλυψη θέσεων 83.5%.

Αν αντιπαραβάλουμε πόσες ήταν οι κενές θέσεις πέρυσι, παρατηρείται μια μικρή αύξηση στους εισαγόμενους φοιτητές, αφού πέρυσι οι θέσεις ήταν 5.385 και οι επιτυχόντες 4.442 (82.5% κάλυψη).

Το πρόβλημα

Το πρόβλημα είναι προφανώς σαφές σε Τμήματα όπου ο αριθμός των εισαγομένων είναι εξαιρετικά μικρός και φτάνει μόλις τους 12 εισαγόμενους φοιτητές, ενώ εμφανίζεται και σε Τμήματα με υψηλή βάση εισαγωγής που θεωρητικά θα έπρεπε να συγκεντρώνουν την προτίμηση των υποψηφίων φοιτητών.

Συγκεκριμένα εξακολουθεί να υπάρχει εξαιρετικό έλλειμμα στα Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας (Αγρίνιο) όπου εισήχθησαν μόλις 12 φοιτητές που αντιστοιχεί στον μικρότερο αριθμό εισακτέων και στο Τμήμα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών (Μεσολόγγι) με μόλις 13 εισαγομένους σε σύνολο 100 προσφερόμενων θέσεων.

Καλύτερη επίδοση επί ποσοστών παρουσιάζει το Τμήμα Γεωπονίας με 63 επιτυχόντες σε σύνολο 150 θέσεων.

Την διαφορά στην συγκεκριμένη Σχολή έκανε το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Αγρίνιο που κατάφερε να ξεχωρίσει καλύπτοντας με επιτυχόντες το σύνολο των προσφερόμενων θέσεων (121).

Αξιοσημείωτο είναι ότι το φαινόμενο του μειωμένου αριθμού εισαγομένων εμφανίζεται στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής της Πολυτεχνικής με 32 νέους φοιτητές και στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών με 47 εισαγομένους.

Πηγή: Εφημερίδα «Γνώμη» - Τέτα Γιάνναρου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ