Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Κάθε φορά στα αυτόφωρο οι διοργανωτές πανηγυρικών εκδηλώσεων


 Ανελέητο είναι το κυνηγητό που έχει ξεκινήσει η Αστυνομία και το φετινό καλοκαίρι στους διοργανωτές πανηγυρικών εκδηλώσεων που διεξάγονται εντός του αστικού ιστού μιας πόλης όπως είναι η Πάτρα.

Η Αστυνομία εφαρμόζει επ’ ακριβώς το γράμμα του νόμου που λέει να απαγορεύεται η μουσική μετά τις 12 τα μεσάνυχτα όταν οι υπαίθριες αυτές εκδηλώσεις γίνονται εντός της πόλης.

Κάνουν έτσι «ντου» από μόνοι τους οι αστυνομικοί και επί της ουσίας σταματούν μια εκδήλωση προτού καν αρχίσει και για την οποία έχουν έρθει για να συμμετάσχουν ενεργά και να διασκεδάσει αρκετός κόσμος.

«Όσοι διοργανώνουν πανηγύρια τα οποία επί της ουσίας δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από θρησκευτικές πανηγύρεις που πραγματοποιούνται μέσα από τους πολιτιστικούς συλλόγους της κάθε περιοχής, σκοπεύουν να σταματήσουν να το κάνουν. Έχουν βαρεθεί να πηγαίνουν στο αυτόφωρο τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και να βγαίνουν από εκεί το πρωί της Δευτέρας» τονίζει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Γκόλφης.

«Δεν είμαστε τίποτα αλήτες, ούτε περιθωριακοί και άνθρωποι του υποκόσμου. Τα πανηγύρια τα έχει ανάγκη ο κόσμος για να διασκεδάσει, για να έρθει σε επαφή με τους γύρω του και προέρχονται μέσα από τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας, μέσα από τις ρίζες των χωριών και των οικογενειών μας.

Κάποιοι θέλουν να τα σταματήσουν βασισμένοι σε έναν νόμο. Ε, ας το πετύχουν τότε». Σημειώνουμε ότι από ένα πανηγύρι βγάζουν μεροκάματο με τα αντίστοιχα εργόσημα από 10 έως και 40 άτομα κατά μέσο όρο, περιλαμβάνοντας σε αυτούς τους σερβιτόρους, τους μαγείρους, τους ψήστες, τους μουσικούς, τους τεχνικούς κτλ.

Αυτό που ζητείται από της ουσίας από την Αστυνομία είναι μια μεγαλύτερη ελαστικότητα, λίγη κατανόηση και επιείκεια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ