Type Here to Get Search Results !

ΠΑΤΡΑ Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου σε ανακαίνιση ξενοδοχείου

 


Μετανάστης οικοδόμος τραυματίστηκε κατά την διάρκεια εργασιών ανακαίνισης μεγάλου ξενοδοχείου στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος κάτω από άγνωστες συνθήκες, τραυματίστηκε σοβαρά στο λαιμό, όταν έσπασε τζάμι, και μεταφέρθηκε με ακατάσχετη αιμορραγία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, όπου και νοσηλεύεται, στην κλινική της ΩΡΛ, γλιτώνοντας ευτυχώς τα χειρότερα.

«Άλλο ένα σοβαρό ατύχημα εργαζόμενου στις κατασκευές προστίθεται στην λίστα του αίματος , των νεκρών και σακατεμένων συναδέλφων μας», αναφέρει στην καταγγελία του το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας για το τελευταίο περιστατικό, υπογραμμίζοντας:

«Όλοι τους θύματα της κρατικής αδιαφορίας, της εργοδοτικής ασυδοσίας, των υποστελεχωμένων ελεγκτικών μηχανισμών, των ανύπαρκτων μέσων υγιεινής και ασφάλειας και της εξοντωτικής δουλείας από το πρωί μέχρι το βράδυ σε συνθήκες αφόρητης ζέστης. Ενώ την ίδια στιγμή οι εργοδοσία μπουκώνεται με τσάμπα χρήμα, από την υπερφορολόγηση των εργαζομένων. Δουλειά χωρίς δικαιώματα και μισθούς πείνας για τους πολλούς, διευκολύνσεις με αντεργατικούς νόμους και τσάμπα χρήμα για τους λίγους!».

Σημειώνει μάλιστα, ότι το ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στο οποίο πραγματοποιείται η ανακαίνιση, πρόσφατα είχε ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο, ενώ εκφράζοντας ταυτόχρονα την αλληλεγγύη του στον εργαζόμενο, καλεί σε συλλογική οργάνωση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στους χώρους δουλειάς.

Απαιτεί παράλληλα, άμεσα, να διερευνηθούν τα αίτια και του συγκεκριμένου συμβάντος, αλλά και να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, με στελέχωση τώρα των ελεγκτικών μηχανισμών και «εντατικοποίηση» των ελέγχων στους χώρους δουλειάς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ