Type Here to Get Search Results !

«Αδιάβατο» το κέντρο της Πάτρας και από τα νέα έργα


«Αδιάβατο» και χθες το πρωί το κέντρο της Πάτρας, λόγω των πολλών έργων που εκτελούνται και τα οποία μετατρέπουν σε… λαβύρινθο την πόλη και τις διαδρομές των οχημάτων.

Αν συνυπολογίσουμε και τα φορτηγά που διέρχονται μέσα από την πόλη, άλλους είδους εργασίες που γίνονται (σε οικοδομές, κλπ), τα διπλοπαρκαρίσματα, τα ασυγχρόνιστα φανάρια και όλα τα υπόλοιπα, τότε γίνεται αντιληπτό ότι η Πάτρα έχει καταστεί παντελώς… αφόρητη, το φετινό καλοκαίρι.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας έχει σταθερά στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες, την αλλαγή της εικόνας της πόλης προς το καλύτερο για τους κατοίκους της και με βάση αυτή την αρχή, διεκδικεί και υλοποιεί έργα και παρεμβάσεις που για δεκαετίες έλειπαν από την Πάτρα.

Ένα από αυτά τα σημαντικά έργα, είναι η αναζωογόνηση της ιστορικής συνοικίας των Προσφυγικών, έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα, προχωρά και η αναβάθμιση της Πλατείας «Ελευθερίας» (Μικράς Ασίας) στα Προσφυγικά, με προϋπολογισμό 935.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), για το οποίο ο Δήμαρχος Πατρέων διακηρύσσει τη διεξαγωγή ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Το έργο υλοποιείται από τον προϋπολογισμό του Δήμου Πατρέων ως πολυετής δαπάνη, με κατανομή για το 2024 του ποσό των 561.000 ευρώ (επιχορήγηση από το Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου Ανάπτυξης) και για το 2025 του ποσού των 374.000 ευρώ, που θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ