Type Here to Get Search Results !

Στηρίζει τον αγώνα των φοιτητών για να μην βρεθεί κανένας εκτός Εστίας


 Κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους της πόλης να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα γίνει στο πλαίσιο της «37ης Συνεδρίασης της Εφορείας Φοιτητικών Εστιών» την Παρασκευή 12 Ιούλη, στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Πρυτανικού Συμβουλίου, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους τρεις πρωτοετείς φοιτητές που κινδυνεύουν με έξωση από τα δωμάτια της Εστίας, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι των 200 ευρώ που απαιτεί ως εγγύηση η Πρυτανεία.

Εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν φοιτητική μέριμνα, για δωμάτια στην Εστία, υπογραμμίζει: «Πρόκειται για παιδιά, τα οποία αφού με χίλιους κόπους και στερήσεις τα ίδια και οι γονείς τους κατάφεραν να περάσουν στο Πανεπιστήμιο, έφυγαν από τον τόπο τους για να σπουδάσουν και δίχως την εξασφάλιση μιας στέγης θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις σχολές τους και τα όνειρά τους. Ενώ θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο και δεδομένο πως ειδικά αυτά τα παιδιά είναι αναγκαίο να προστατεύονται με κάθε τρόπο και να διευκολύνονται ώστε να δώσουν απερίσπαστα τη μάχη των σπουδών τους όχι μόνο δε γίνεται κάτι τέτοιο, αλλά αντίθετα οι προϋποθέσεις – κόφτες που υπάρχουν στερούν από εκατοντάδες φοιτητές τη δυνατότητα ακόμα και να καταθέσουν αίτηση για δωμάτιο στις φοιτητικές εστίες, οι οποίες ως γνωστόν είναι σε άθλια κατάσταση. Και σα να μην έφτανε αυτό ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα να πρέπει να πληρώνουν 200 ευρώ!».

Δηλώνει ότι είναι αισχρό να αναζητούνται «πελάτες» στους φοιτητές και προσθέτει: «Δεν έχουν καμία υποχρέωση οι φοιτητές και οι οικογένειές στους να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ. Έχουν πληρώσει ήδη πολλά οι γονείς τους για να καλύψουν τα κενά που προκύπτουν από την υποστελέχωση της Δημόσιας παιδείας (φροντιστήρια, εξωσχολικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες κ.α.) καθώς και μέσα από τη φοροληστεία που μας έχουν επιβάλλει συνολικά όλες οι κυβερνήσεις, σημερινή και προηγούμενες από κοινού και διαχρονικά. Είναι υποχρέωση του κράτους να αναλάβει αυτό το κόστος, καθώς και να εξασφαλίσει ποιοτικούς χώρους διαβίωσης, επαρκείς για όλους τους φοιτητές που χρήζουν αυτής της ανάγκης».

Το ΕΚΠ απαιτεί να επιστρέψουν στις οικογένειες των εστιακών φοιτητών τα χρήματα που παρακρατήθηκαν από τους πρωτοετείς και καλεί σε πάλη για να μην βρεθεί κανένας εκτός Εστίας. «Παλεύουμε πλάι τους για να ανεγερθούν νέες εστίες, ασφαλείς και ανθρώπινες χωρίς ΣΔΙΤ και ανταποδοτική λειτουργία. Αγωνιζόμαστε για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες συνολικά για τους φοιτητές μας, ώστε πάρα τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που τους γονατίζουν καθημερινά, να μην έχουν επιπλέον και το βάρος του κόστους στέγασης. Αξίζουν και δικαιούνται τα παιδιά μας, που είναι το μέλλον και η ελπίδα αυτού του τόπου, να μπορούν να σπουδάζουν δίχως φόβο, άγχος, πίεση!», σημειώνει. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ