Πάτρα: Μάζευαν τραπεζοκαθίσματα από μαγαζιά τα φορτηγά του δήμου


 Σε εξόρμηση προχώρησαν τα συνεργεία του δήμου σε καταστήματα εστίασης της Άνω πόλης, μαζεύοντας τα τραπεζοκαθίσματα που ήταν πάνω σε πεζόδρομος και σε δρόμους.

Ο δήμος έχει αποφασίσει την ανάκληση της άδειας για ατελούς παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων και φαίνεται ότι υλοποιεί την απόφαση του προτού καν ολοκληρωθεί το έτος αφού η ισχύς κανονικά έληγε με τον ερχομό του νέου έτους.

Ήδη τέσσερα καταστήματα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου μάζεψαν τα τραπεζοκαθίσματα που είχαν πάνω στον πεζόδρομο, ενώ στην Άνω πόλη πήγε φορτηγό και τα σήκωσε, σε μαγαζιά που φαίνεται να μην είχαν υπακούσει στην απόφαση του δήμου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τον δήμο γιατί σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής ορισμένα μαγαζιά εκμεταλλεύτηκαν την παραχώρηση που είχε κάνει ο δήμος για να διευκολύνει τον κλάδο κατά την περίοδο της πανδημίας αρχικά και στη συνέχεια κατά την διάρκεια της ενεργειακής κρίσης.

Έτσι υπήρξαν αρκετά παράπονα από δημότες, ενώ στα πηγαδάκια της εστίασης αρκετοί επαγγελματίες μιλούσαν για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Πάντως ο ΣΚΕΑΝΑ από την πλευρά του είναι να καταθέσει πρόταση για να συνεχιστεί η ατελής παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων, με τα μαγαζιά που ενδιαφέρονται να πληρώνουν αυτή τη φορά ένα αντίστοιχο οικονομικό αντίτιμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια