Πάτρα: Ανοδική τάση στα μικρά διαμερίσματα του κέντρου


 Τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί μια ανοδική τάση στον τομέα της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Πάτρα, παρόλο που η αχαϊκή πρωτεύουσα, παραμένει εκτός των κλασικών τουριστικών προορισμών που μπορεί να επιλέξει ένας ξένος τουρίστας ή ένας επισκέπτης.

Η τάση αυτή επιβεβαιώνεται και από τους παράγοντες της αγοράς ακινήτων. Αφορά κυρίως τα μικρά διαμερίσματα, τις γκαρσονιέρες και τα δυάρια που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας. Υπάρχουν ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες στην Πάτρα που επενδύουν πάνω στο ακίνητο τους στοχεύοντας στην βραχυχρόνια μίσθωση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν και επενδυτές που προέρχονται κυρίως από την Αθήνα οι οποίοι αγοράζουν διαμερίσματα που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας, ακόμα και μεγάλων τετραγωνικών, με σκοπό τους να τα μετατρέψουν σε δυάρια για να τα διαθέσουν για βραχυχρόνια μίσθωση.

Θεωρούν ότι η αχαϊκή πρωτεύουσα έχει προοπτικές σε συγκεκριμένες μορφές τουρισμού, όπως για παράδειγμα του συνεδριακού ή του ιατρικού τουρισμού, αλλά και πιστεύουν στη δυναμική του city break που μπορεί να αναπτύξει η Πάτρα στο μέλλον.

«Φρενάρει» τα ενοίκια

Ωστόσο, η βραχυχρόνια μίσθωση παραμένει «νεογνό» στην αγορά ακινήτων της Πάτρας.

Κι αυτό είναι που, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του real estate, «φρενάρει» το ύψος των ενοικίων και δεν έχουν πάρει ακόμα την ανηφόρα που παρατηρείται στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα τα οποία όμως έχουν αναπτυχθεί τουριστικά. «Μέχρι στιγμής σε σύγκριση με άλλες πόλεις, όπως η Αθήνα, το Ηράκλειο, η Καλαμάτα κλπ η Πάτρα έχει τα πιο χαμηλά μισθώματα» αναφέρουν οι επαγγελματίες του Real Estate.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νεολόγος*

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια