Πάτρα: Το έργο που «υλοποιείται», χωρίς να υπάρχει στον χώρο ούτε σκαλωσιά!


 Η θεωρία και τα πρακτικά διαφέρουν από την πράξη έτη φωτός. Αυτό είναι γνωστό.

Είναι δυνατόν ένα έργο να υλοποιείται όπως γράφεται στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2023 και πηγαίνοντας εκεί στον χώρο του έργου να μην υπάρχει ένας εργάτης και οι εργασίες να μην έχουν προχωρήσει;

Και όμως είναι. Συμβαίνει στις πρώην Αποθήκες του ΑΣΟ. Σύμφωνα με ανθρώπους που διαμένουν κοντά στην περιοχή, το έργο παρόλο που «υλοποιείται», ουσιαστικά δεν έχει καν προχωρήσει.

Ξεκίνησε για λίγο, σταμάτησε με ένα πρόβλημα που προέκυψε με τη χρηματοδότηση του ανάδοχου και από τότε… προχωράει, χωρίς να υπάρχει κανείς στον χώρο και χωρίς εργασίες. Μόνο ένας φράκτης υπάρχει γύρω από το συγκρότημα και κάτι μπάζα. 

Θυμίζουμε ότι τα πληρώματα είχαν φύγει από τον χώρο εν μέσω καραντίνας, καθώς έτσι τους είχε ζητηθεί για να εκκενωθεί το κτίριο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για το έργο της ανακαίνισης του κτιρίου και της δημιουργίας ενός πολυχώρου. 

Οι εργασίες τότε δεν ξεκίνησαν, ο ανάδοχος που είχε κερδίσει την ανάθεση του έργου αποσύρθηκε, οι μειοδότες δεν ανέλαβαν και ο διαγωνισμός τινάχτηκε στον αέρα με την διαδικασία να ξεκινάει από την αρχή.

Έγινε νέος διαγωνισμός, προέκυψε ανάδοχος, έχει υπογραφτεί η σύμβαση εδώ και έναν χρόνο και ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή. Το έργο «υλοποιείται» και τα πληρώματα δεν έχουν χώρο για να εργαστούν.

Θυμίζουμε ότι οι πρώην Αποθήκες του ΑΣΟ ήταν η στέγη και το εργαστήρι τους από το 2004 (πριν ήταν στο πρώην Λαδόπουλο) και πρόκειται για ένα χώρο που είχε παραχωρήσει η τότε ιδιοκτήτρια εταιρεία του ακινήτου στην πόλη, προκειμένου να κάνουν εκεί τις εργασίες τους τα πληρώματα. 

Ήταν ένα ακίνητο, δηλαδή, που είχε δοθεί στην πόλη μέσα από τις ενέργειες των καρναβαλικών πληρωμάτων τα οποία πλέον μετά την "έξωση" που τους έγινε δεν έχουν χώρο για να εργαστούν.


Πάτρα: Το έργο που «υλοποιείται», χωρίς να υπάρχει στον χώρο ούτε σκαλωσιά!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια