Πάτρα: Το 2023 είναι να μπει στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης

 Μέσα στο 2023 αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο έργο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της Πάτρας. Κι η βασικότερη από αυτές θα πρέπει να είναι η ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ που θα εξασφαλίσει και την χρηματοδότηση του.

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει πρώτα οι τρεις αρχιτεκτονικές εταιρείες που μοιράστηκαν το δεύτερο βραβείο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση να συγκροτήσουν από κοινού μια οριστική μελέτη, με βάση τις προτάσεις που έχουν συμπεριλάβει στον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή οι συζητήσεις μεταξύ των τριών αυτών γραφείων και η οριστική μελέτη θα είναι έτοιμ


η μέσα στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους. Οι προτάσεις για το νέο ΕΣΠΑ θα πρέπει να κατατεθούν μέσα στην άνοιξη του 2023, το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να πάρουν το πράσινο φως από την ευρωπαϊκή επιτροπή που εγκρίνει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, οπότε υπάρχει μια διαδικασία που θα καθυστερήσει σίγουρα τις εξελίξεις.

Πάντως, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, το 2023 είναι ένα κομβικό έτος από την άποψη ότι θα πρέπει να μπει ένα τόσο σημαντικό έργο, με μακροπρόθεσμη προοπτική αφού θα χαρακτηρίσει την Πάτρα των επόμενων δεκαετιών, στην τελική ευθεία. 

Με βάση το σκεπτικό αυτό και εφόσον όλα πάνε καλά και ξεκινήσουν οι εργασίες από το ’24 και μετά, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στη διετία του ’28 – ’30.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια