Type Here to Get Search Results !

Το 2019 έρχεται με 400 νέες θέσεις δωρεάν στάθμευσης

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται αυτή την περίοδο οι εργασίες που εκτελούν συνεργία του Δήμου Πατρέων για τη διαμόρφωση του παρκινγκ που θα λειτουργήσεις στις εγκαταστάσεις ΟΣΕ στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο χώρος εμβαδού 2.975 τ.μ. είναι σχεδόν έτοιμος και ο σχεδιασμός που υπάρχει είναι να ανοίξει το αμέσως προσεχές διάστημα.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος αισιοδοξεί ότι μέσα μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου το παρκινγκ θ’ ανοίξει τις πύλες του και θα υποδεχθεί τα πρώτα αυτοκίνητα των Πατρινών και των επισκεπτών της πόλης. Ο χώρος δεν θα διαθέτει κάποια φύλαξη καθώς εκ μέρους της δημοτικής Αρχής υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό για κάτι τέτοιοι ενώ δεν προγραμματίζεται να λειτουργήσει ούτε λεωφορειακή γραμμή που θα το συνδέει με το κέντρο.
Όπως θεωρούν στη δημοτική Αρχή ο συγκεκριμένος χώρος είναι κοντά στο κέντρο και δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη όπως έχει γίνει με το παρκινγκ που λειτουργεί ήδη στη θαλάσσια ζώνη της Πάτρας.
Το παρκινγκ του Αγίου Διονυσίου έχει χωρητικότητα 400 θέσεων και υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα αποσυμφορήσει αρκετά το κέντρο όπου οι θέσεις στάθμευσης είναι πραγματικά δυσεύρετοι.
Για την παραχώρηση της έκτασης έχει υπογραφεί σχετικό συμφωνητικό με την ΓΑΙΑΟΣΕ η οποία είναι η ιδιοκτήτρια του ακινήτου. Με βάση την συμφωνία ο Δήμος επιβαρύνθηκε με το κόστος των απαραίτητων εργασιών και υποχρεούται να παραχωρήσει τον χώρο σε χρήση δωρεάν για τους δημότες. Η διάρκεια παραχώρησης ξεκίνησε από τον περασμένο Μάρτιο οπότε και πέρασε το σχετικό θέμα από το δημοτικό συμβούλιο και θα λήξει, είτε μετά από έξι χρόνια, είτε νωρίτερα, στην περίπτωση που η χώρος απαιτηθεί για τις ανάγκες κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής.
Θυμίζουμε ότι στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι το τρένο να φτάσεις στο σημείο μέχρι το τέλος του 2022. Ο Δήμος δεν θα καταβάλει αντίτιμο στην ΓΑΙΑΟΣΕ για την χρήση του ακινήτου.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο αρχικός προγραμματισμός του Δήμου ανέφερε ότι το παρκινγκ θα ήταν έτοιμο εντός ενός μηνός από την ψήφιση της σχετικής απόφασης, δηλαδή στα τέλη της Άνοιξης, τελικά παραδίδεται στους Δημότες στα μέσα του Γενάρη του 2019.
 Θάνος Χριστακόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ