Type Here to Get Search Results !

Συνάντηση στην Πάτρα για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

Συνάντηση στην Πάτρα για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιώνΟλοκληρώθηκε στην Πάτρα η συνάντηση µε τους αρµόδιους θεσµικούς φορείς στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας ενάντια στην Σεξουαλική Κακοποίηση των Παιδιών από «Το Χαµόγελο του Παιδιού» µε κεντρικό µήνυµα: «Μένει Μυστικό»
Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Νοεµβρίου η συνάντηση στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας ενάντια στην Σεξουαλική Κακοποίηση των Παιδιών από «Το Χαµόγελο του Παιδιού» µε τη συµµετοχή εκπροσώπων όλων των εµπλεκόµενων φορέων και αρχών.
Η συνάντηση, τον συντονισµό της οποίας είχε ο δηµοσιογράφος Σπύρος Χαριτάτος, πραγµατοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συµβουλίου µε την υποστήριξη της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας. Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής ∆ηµοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
«Το Χαµόγελο του Παιδιού» άνοιξε τον φάκελο «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών» µε την ουσιαστική και διαδραστική συµµετοχή του Περιφερειάρχη, του Προέδρου περιφερειακού συµβουλίου και του βοηθού περιφερειάρχη σε θέµατα υγείας ∆υτικής Ελλάδας, του Εισαγγελέα Εφετών Πατρών, της Αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Πατρών, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνοµικού ∆ιευθυντή ∆υτικής Ελλάδας, του Αστυνοµικού Υποδιευθυντή Αχαϊας, του Αστυνοµικού Υποδιευθυντή Αιτωλίας, του Αστυνοµικού Υποδιευθυντή Αστυνοµικής ∆ιεύθυνσης Ακαρνίας, του εκπροσώπου Αστυνοµικής ∆ιεύθυνσης Ηλείας, του Προϊσταµένου της Οµάδας Ηθών του γραφείου ∆ηµόσιας Ασφάλειας Πατρών, του εκπροσώπου του Γραφείου Ενηµέρωσης ∆ηµοσιογράφων αστυνοµικών υπηρεσιών ∆υτικής Ελλάδας, του ∆ιοικητή του Τµήµατος Ασφαλείας Αιγιαλείας, του Αντιδηµάρχου και του Γενικού Γραµµατέα ∆ήµου Αγρινίου, του ∆ιευθυντή και της εκπροσώπου Τµήµατος Αγωγής Υγείας ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Νοµού Αχαϊας, του ∆ιευθυντή της παιδιατρικής κλινικής Πατρών του Γενικού Πανεπιστηµιακού Νοσοκοµείου, της ∆ιοικήτριας και της ∆ιευθύντριας ∆ιοικητικής υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκοµείου Παίδων, του εκπροσώπου της Ένωσης Σωµατείων Πετοσφαίρισης Πάτρας και της εκπροσώπου της περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων ∆υτικής Πελοποννήσου.

Συνάντηση στην Πάτρα για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών
Όλοι οι συµµετέχοντες συµφώνησαν στην αναγκαιότητα λήψης άµεσων µέτρων για την ενίσχυση της πρόληψης και αντιµετώπισης των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, ένα φαινόµενο που συµβαίνει δίπλα µας, αλλά χρειάζεται θάρρος, διαρκής προσπάθεια και καλές πρακτικές για να αντιµετωπιστεί σωστά από όλους όσοι εµπλέκονται.
Η συνάντηση µεταξύ όλων των θεσµικών αρµόδιων φορέων είχε ως στόχο να συζητηθούν και να ενδυναµωθούν οι προτάσεις του οργανισµού «Το Χαµόγελο του Παιδιού» για την ενίσχυση της πρόληψης και αντιµετώπισης των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών µε σκοπό ο απολογισµός της πανελλαδικής εκστρατείας και τα συµπεράσµατα της να παρουσιαστούν από τον Πρόεδρο του οργανισµού «Το Χαµόγελο του Παιδιού», κ. Κώστα Γιαννόπουλο στον Πρόεδρο της Ελληνικής ∆ηµοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στις 11 ∆εκεµβρίου 2017.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ