Type Here to Get Search Results !

"Σαρώνει" κλιμάκιο του ΙΚΑ την αγορά - Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι

Πάτρα: "Σαρώνει" κλιμάκιο του ΙΚΑ την αγορά - Εντατικοποιούνται οι έλεγχοιΕντολή για σαρωτικούς ελέγχους έχουν πάρει τα κλιμάκια του ΙΚΑ και της Επιθεώρησης Εργασίας, ερχόμενα από την Αθήνα, με στόχο να "κτενίσουν" την αγορά της Πάτρας, κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου. 

Έτσι, κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ έχουν ξεκινήσει ήδη τους ελέγχους σε εμπορικά καταστήματα, αλλά και σε μαγαζιά εστίασης και αναψυχής, ζητώντας τις καταστάσεις προσωπικού, διασταυρώνοντας τα με τα στοιχεία των εργαζομένων που είναι παρών, κατά την διάρκεια του ελέγχου. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι αυστηρά, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις αλλά ακόμα και για τους εργαζομένους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκτός ωραρίου.
Στις επιχειρήσεις που εντοπίζονται παραβάσεις για υπερωριακή απασχόληση και ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων ζητείται γραπτή παροχή εξηγήσεων, όπως προβλέπεται, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε. να προχωρήσουν τις διαδικασίες επιβολής προστίμων.
Ακόμα πιο "τσουχτερά" είναι τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις που έχουν εργαζόμενους οι οποίοι δουλεύουν υπό καθεστώς "μαύρης" εργασίας. Οι έλεγχοι στην αγορά της Πάτρας θα συνεχιστούν και θα γίνουν ακόμα πιο εντατικοί, όσο πλησιάζουμε την περίοδο των Χριστουγέννων, μπαίνοντας στο εορταστικό ωράριο όπου τα καταστήματα είναι όλη μέρα ανοικτά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ