Type Here to Get Search Results !

Καταστηματάρχης έσπασε το χέρι του μετά από έλεγχο του ΙΚΑ

Όλοι γνωρίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες λόγω της κρίσης, άπαντες είναι στην κυριολεξία... στην «τσίτα», γίνονται και έλεγχοι με αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωποι και με τσουχτερά πρόστιμα! 
Όπως συνέβη σε ιδιοκτήτη καφετέριας της Πάτρας στην οποία έγινε έλεγχος από κλιμάκιο από την Αθήνα που διενεργούσε «εφόδους» για ανασφάλιστους εργαζόμενους. Στο συγκεκριμένο κατάστημα βρήκαν χωρίς ασφάλεια τον d'j και μία σερβιτόρα! Το πρόστιμο; 21.000 ευρώ! Έπαθε την πλάκα του ο καταστηματάρχης, και δικαιολογημένα! Που να βρεθούν 21.000 ευρώ αυτή την εποχή; Και όπως έλεγε «όλοι γνωρίζουν ότι οι d'j εργάζονται με τη μέρα στα καταστήματα και κάποιοι κάνουν guest εμφανίσεις». Κι όμως οι επιθεωρητές ήσαν... ανένδοτοι! Βεβαίωσαν το πρόστιμο! 
Ο επιχειρηματίας από τα νεύρα του χτύπησε με δύναμη το χέρι του σε πάγκο με αποτέλεσμα να το σπάσει! Θα πρέπει να σημειωθεί πως προ μηνών σε άλλο κατάστημα της Πάτρας είχε γίνει έλεγχος, είχαν βρεθεί 9 ανασφάλιστοι και είχε πληρώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ!
Θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το νόμο ακόμη και όταν ο dj είναι guest ή εργάζεται σε πολλά καταστήματα με τη μέρα, θα πρέπει να ασφαλίζεται κάθε φορά... για μία ημέρα. «Γι αυτό υπάρχει το ΕΡΓΑΝΗ, για να δηλώνεται η ασφάλεια ακόμη και 10 λεπτά πριν πιάσει δουλειά ο εργαζόμενος και να ασφαλίζεται για μία ημέρα. Με 15 ευρώ περίπου», μας είπε στέλεχος του ΙΚΑ. 
Επίσης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η αιτιολογία πως «είναι φίλος μου» ή «παίζει μουσική για πάρτη του».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ