Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: τα ...τσαντίρια κατέλαβαν την Τριών Ναυάρχων-Δείτε τι γίνεται σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις

Πάτρα: τα ...τσαντίρια κατέλαβαν την Τριών Ναυάρχων-Δείτε τι γίνεται σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις Δέκα μέρες χάσκουν άδεια σε μία από τις κεντρικότερες πλατείες της πόλης

Τέτοιας αισθητικής ...τσαντίρια δεν πρέπει να στήνονται πλέον ούτε στα πιο απομακρυσμένα χωριά. Στήνονται όμως στην Πάτρα, την τρίτη πόλη της χώρας, την διατελέσασα και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, τρομάρα της. Ναι, δεν φταίει η σημερινή Δημοτική Αρχή, καθώς αυτά τα τσαντίρια βρήκε, αυτά έστησε για να φιλοξενηθεί το έθιμο των Μποναμάδων.
Φταίει όμως, γιατί τα έστησε τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα για ένα έθιμο που θα φιλοξενηθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Και όλες τις χρονιάρες μέρες, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της πόλης, η Τριών Ναυάρχων, εμφανίζει αυτή την τριτοκοσμική εικόνα, με τα τσαντίρια να χάσκουν άδεια, καταλαμβάνοντας ζωτικό χώρο που στερείται από τον περίπατο των πολιτών.
Υπάρχουν φορές που ούτε χρήματα πολλά απαιτούνται, ούτε περισπούδαστοι σχεδιασμοί, για να προστατευθεί η εικόνα της πόλης και να ομορφύνει κάπως η μίζερη καθημερινότητά μας. Κοινή λογική χρειάζεται.
Και η λογική λέει ότι δεν βάζεις στην βιτρίνα ότι χειρότερο διαθέτεις. Το κρύβεις κι αν πρέπει να το εμφανίσεις, το κάνεις για το λιγότερο δυνατό χρόνο.
Πέραν αυτού δε, είναι καιρός, να δημιουργηθούν καινούργιες κατασκευές, μιας στοιχειωδώς αξιοπρεπούς αισθητικής, για τα επόμενα χρόνια. Ντροπή πια...



Υπαίθριες αγορές στήνονται σε όλες τις πόλεις του κόσμου, τέτοιες ημέρες. Δείτε φωτογραφίες από την μικρή Βρετανική πόλη Cheltenham,το Belfast, ή τις μικρές Γερμανικές πόλεις Rothenburg και Regensburg (ενδεικτικά αναφέρουμε αυτές τις πόλεις από μια γρήγορη έρευνα που κάναμε στο internet) και κάνετε συγκρίσεις:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ