Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Ασφαλιστικά μέτρα από τον Πρύτανη κατά της διαθεσιμότητας

Πάτρα: Ασφαλιστικά μέτρα από τον Πρύτανη κατά της διαθεσιμότηταςΜέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν τα ασφαλιστικά μέτρα εκ μέρους του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργου Παναγιωτάκη για να μην προχωρήσει το μέτρο της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων.

Για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο με τη διαθεσιμότητα 118 διοικητικών υπαλλήλων ενημέρωσε χθες το απόγευμα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Πατρέων ο πρύτανης στην έκτακτη συνεδρίαση.
Ο πρύτανης μίλησε για υποτίμηση και αποψίλωση του δημόσιου πανεπιστημίου εκ μέρους της Κυβέρνησης, και τόνισε πως «υπάρχει μια σειρά ενεργειών που έχει αρχίσει εδώ και τρία χρόνια και συνεχώς κλιμακώνεται. Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων δεν είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε».
Σημείωσε με έμφαση πως τώρα απομακρύνονται όλοι οι φύλακες του Πανεπιστημίου από την Πάτρα και το Αγρίνιο, και έτσι μια τεράστια έκταση, όπου υπάρχουν εργαστήρια με μηχανήματα και εξοπλισμό που έχουν κοστίσει πολλά εκατομμύρια ευρώ στους Ελληνες φορολογούμενους θα μένουν αφύλακτα. Η Βιβλιοθήκη μας, από τις καλύτερες που υπάρχουν στα πανεπιστήμια, θα υπολειτουργεί και ουσιαστικά δεν θα εξυπηρετεί τους φοιτητές. Τέτοια παραδείγματα είναι πάμπολλα» πρόσθεσε ο πρύτανης, που ζήτησε τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα.

Τοποθετήθηκαν ακόμα οι αντιπρυτάνεις, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και άλλοι, και ακολούθησαν οι αγορεύσεις των δημοτικών παραγόντων και συμβούλων.

Το κλίμα ήταν συμπαράστασης και στήριξης του αγώνα που κάνει το Πανεπιστήμιο Πατρών και απόσυρσης της υπουργικής απόφασης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ