Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: "Σβήνει" η απεργία - "Κρατούν" οι καταλήψεις σε σχολεία

Πάτρα: "Σβήνει" η απεργία - "Κρατούν" οι καταλήψεις σε σχολείαΧωρίς κοινό μέτωπο προσέρχονται σήμερα στη γενική συνέλευση οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ όλης της χώρας προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Η συνέλευση της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας ψήφισε λευκό, ενώ άλλες Ενώσεις της χώρας, όπως της Αιτωλοακαρνανίας, ψήφισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων. Μειούμενος είναι από χθες ο αριθμός των σχολείων της Αχαΐας που τελούν υπό κατάληψη.
Η προχθεσινή γενική συνέλευση της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας που διήρκεσε αρκετές ώρες, ψήφισε λευκό για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς καμία πρόταση δεν κατόρθωσε να πάρει το 50,01% της συνέλευσης. Γενικά η πλειοψηφία των ΕΛΜΕ της χώρας κατευθύνεται προς την αναστολή των κινητοποιήσεων με δεδομένη και τη μείωση κατά πολύ του ποσοστού συμμετοχής των καθηγητών στη 48ωρη απεργία, η οποία την Τρίτη διαμορφώθηκε περίπου στο 15% από το 95% των πρώτων ημερών της κινητοποίησης.
Οι καταλήψεις
Χθες , σε επίπεδο Αχαΐας υπήρξε μείωση των σχολείων που τελούσαν υπό κατάληψη. Από τα 29 που παρέμειναν κλειστά την Τρίτη, χθες μετρήθηκαν 26.
Φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο η απόφαση του υπουργού Παιδείας για παράταση του σχολικού έτους σε όσα σχολεία ξεπέρασαν τις 3 ημέρες κατάληψης

Χθες στην Αχαΐα τελούσαν υπό κατάληψη τα εξής σχολεία: Γυμνάσια: 4ο, 5ο, 9ο, 14ο, 17ο, Μαζαρακίου, Λουσικών, Ριόλου, 1ο Παραλίας. Λύκεια: 1ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 13ο, Ρίου, Κάτω Αχαΐας, Παραλίας, Λουσικών, Καστριτσίου, Βραχνεΐκων, ΕΠΑΛ Παραλίας, ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ