Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Στον εισαγγελέα υπόθεση υπεξαίρεσης σε... νεκροταφείο

Στοιχεία κακοδιαχείρισης και υπεξαίρεσης ανακύπτουν από την ΕΔΕ που διέταξε ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς για τη διαπίστωση ενδεχόμενων πειθαρχικών ευθυνών, σχετικά με τη λειτουργία των δημοτικών κοιμητηρίων.
Ήδη, σύμφωνα με τον δήμο, από τα πρώτα στοιχεία της ΕΔΕ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και γίνεται σε χρονικό βάθος πέντε ετών,εντοπίστηκε και παραπέμπεται από τον δήμαρχο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, υπόθεση που αφορά υπεξαίρεση χρημάτων από συγκεκριμένο υπάλληλο του Α' Κοιμητηρίου. Σύμφωνα πάντα με τον δήμο, ο υπάλληλος ακολουθούσε δύο μεθόδους για να καταχράται χρήματα, τα οποία εισέπραττε από τα τέλη του κοιμητηρίου, αλλά δεν απέδιδε στο ταμείο του δήμου. Κατά τη διάρκεια της ΕΔΕ, διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τον δήμο, ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός ακυρωμένων αποφάσεων είσπραξης, που εκδίδονταν στο Α' Κοιμητήριο και αφορούσαν σε τέλη ενταφιασμού, ανακομιδών, καθαριότητας κ.α Με βάση τους αριθμούς των ακυρωμένων αποδείξεων που εκδόθηκαν στο Α' Κοιμητήριο, έγινε αναζήτηση των αντιστοίχων που αρχειοθετούνταν στο έντυπο αρχείο. Όπως διαπιστώθηκε, ο αρμόδιος υπάλληλος εξέδιδε και υπέγραφε αποδείξεις είσπραξης τελών, έδινε στους δημότες αντίγραφο της απόδειξης, κρατούσε αντίγραφο του τριπλοτύπου στο έντυπο αρχείο, ενημέρωνε τα χειρόγραφα τηρούμενα βιβλία- αρχεία για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των οφειλετών και στη συνέχεια, ακύρωνε τις αρχικώς εκδοθείσες αποδείξεις. Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις επαναβεβαίωνε, μετά την ακύρωση, για τον ίδιο υπόχρεο, ποσό πολύ μικρότερο από αυτό που αρχικώς είχε βεβαιώσει.
Με αυτό τον τρόπο και λόγω έλλειψης ηλεκτρονικού αρχείου, συνδεδεμένου με την έκδοση των αποδείξεων, κατοχυρώνονταν κατ' αρχήν οι δημότες σε ότι αφορά τις οφειλές τους, αφού η αναζήτηση των υποχρεώσεών τους γινόταν κυρίως μόνο από το έντυπο αρχείο. Όμως, ο δήμος δεν εισέπραττε τα ποσά, αφού οι ακυρώσεις συνεπάγονταν την απόδοση μηδενικού ή πολύ μικρότερου ποσού στο ταμείο του δήμου. Σύμφωνα πάντα με τον δήμο Πατρέων, ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τον δειγματοληπτικό έλεγχο προκύπτουν ακυρωμένες και μη επαναβεβαιωμένες αποδείξεις, μόνο για τον μήνα Δεκέμβριο του 2012, συνολικού ποσού 2.200 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της ΕΔΕ, εντοπίστηκαν, σύμφωνα με τον δήμο, "παραποιημένες" αποδείξεις, οι οποίες δεν έχουν εκδοθεί από το εγκατεστημένο στο Α΄ Κοιμητήριο μηχανογραφικό σύστημα. Η διαπίστωση περί "φερομένων παραποιημένων αποδείξεων" οδήγησε σε δειγματοληπτική αναζήτηση και άλλων στοιχείων, προκειμένου να εξεταστεί το μέγεθος και η έκταση της παρέμβασης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ