Type Here to Get Search Results !

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα με τους Ρομά στις Παραγλαύκιες

Απαράδεκτη χαρακτηρίζουν κάτοικοι και επιχειρηματίες την κατάσταση που επικρατεί με τους σκηνίτες Ρομά στην περιοχή των Παραγλαύκιων Οδών κοντά στο ύψος της εξόδου του Γλαύκου στην Περιμετρική Πατρών.
Σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στο patrasTimes, εδώ και αρκετούς μήνες οπότε και «μετακόμισαν» από την περιοχή του Καστριτσίου και ουσιαστικά… ενώθηκαν με άλλους Ρομά που βρίσκονταν ήδη σε πρόχειρα παραπήγματα από το ύψος της οδού Ακρωτηρίου και προς την Πατρών – Κλάους, τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι ακόμη περισσότερα.
Σχεδόν καθημερινό φαινόμενο είναι, όπως καταγγέλλεται, οι κλοπές σε μικροαντικείμενα ή και πράγματα μεγαλύτερης αξίας που έχουν στις αυλές των σπιτιών και των καταστημάτων τους, ενώ στην ευρύτερη περιοχή έχουν «εξαφανιστεί» οι σχάρες όμβριων υδάτων.
Ουσιαστικά όπως επισημαίνουν, υπάρχει πρόβλημα παραβατικότητας την ώρα που οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες νιώθουν ανασφαλείς στην περιοχή τους. Όπως αναφέρουν κατά το διάστημα της παραμονής των Ρομά έχουν καταγραφεί περιστατικά κλοπών, απόπειρες κλοπών και μικροεπιθέσεις.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες στο patrasTimes, δεν είναι λίγες οι φορές που προκαλείται όχληση κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, από διάφορες δραστηριότητες των σκηνιτών (με φωνές, δυνατή μουσική κλπ).
«Πονοκέφαλο» για κατοίκους και καταστηματάρχες αποτελεί και η συνήθεια των Ρομά να ανάβουν φωτιές προκειμένου να μαγειρέψουν, χωρίς να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα με αποτέλεσμα αρκετά συχνά να υπάρχει κίνδυνος επέκτασης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ