Type Here to Get Search Results !

Εφοπλιστές και Χρ. Παπουτσής υπέρ νέου υπουργείου Ναυτιλίας

Τις «ενστάσεις» της για ορισμένα σημεία του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της πειρατείας έθεσε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών δια του προέδρου της κ. Θεόδωρο Βενιάμη προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή κατά την πρώτη επίσημη συνάντηση που είχαν στο κτίριο του Αρχηγείου του Λιμενικού στην Ακτή Βασιλειάδη.
Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο κ. Παπουτσής τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι επισημάνσεις της ΕΕΕ είχαν σωστές νομικές και πολιτικές βάσεις οι οποίες θα εξετασθούν και στόχος είναι το νομοσχέδιο μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου να έχει κατατεθεί στη Βουλή αφού προηγουμένως συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο λέγοντας πως για να ετοιμαστεί έγκαιρα το προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών θα εργαστεί κατά την διάρκεια των εορτών. Πρόσθεσε πως έχει δύσκολα σημεία το σχέδιο νόμου και εξέφρασε την άποψη πως το περιεχόμενο του θα αποτελέσει πρότυπο και για άλλες χώρες.
Από την πλευρά του ο κ. Βενιάμης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο θα έπρεπε να έχει ήδη ψηφιστεί εδώ και πολύ καιρό και στόχος είναι πάντα η προάσπιση της ελληνικής σημαίας και η προστασία των ελλήνων ναυτικών που αποτελούν τα πληρώματα των πλοίων.
Απαντώντας σε ερώτηση από το «Βήμα» εάν ανάμεσα στα ζητήματα που έθεσαν οι εφοπλιστές προς επανεξέταση ήταν και η πρόβλεψη για καταβολή χρημάτων για την άδεια που πρέπει να εκδοθεί από τον Αρχηγό του Λιμενικού για την παρουσία ενόπλων στα πλοία και οι δυο το αρνήθηκαν λέγοντας πως ορισμένα θέματα το προηγούμενο χρονικό διάστημα αποδόθηκαν μέσω δημοσιευμάτων εσφαλμένα.
Μετά τη συνάντηση συνεργάτες του κ. Παπουτσή και του κ. Βενιάμη είχαν σύσκεψη προκειμένου να εξεταστούν οι παρατηρήσεις από την πλευρά των εφοπλιστών σε σημεία του νομοσχεδίου και όπως σημείωσε ο υπουργός θα συζητηθούν και κάποιες από αυτές δεν αποκλείεται να γίνουν αποδεκτές.
Παράλληλα, είπε, πως εκτός από την δημόσια διαβούλευση στην οποία έχει τεθεί το σχέδιο νόμου, έχει αποστείλει επιστολή με αίτημα για συνάντηση και με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για να συζητήσει και με τους εκπροσώπους των ναυτικών το θέμα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ