Type Here to Get Search Results !

Ραντεβού κορυφής για καθαρές λύσεις

Διαδοχικές συναντήσεις με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Επιμένει σε καθαρές λύσεις. Στην κίνησή του αυτή κατέληξε μετά από τις δημόσιες αντιπαραθέσεις υπουργών και τη φιλολογία για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών

Αποφασισμένος να ζητήσει και να ακούσει καθαρές κουβέντες, καθώς και να λάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη στήριξη και την προώθηση του κυβερνητικού έργου από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων, είναι ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.
Η κίνησή του να καλέσει σε τετ α τετ τους κ. Σαμαρά, Καρατζαφέρη, αλλά και τον Γ. Παπανδρέου -παρότι είχε πρόσφατα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- δείχνει άλλωστε ότι θέλει να διαχειριστεί εγκαίρως και προς όφελος της κυβερνητικής ατζέντας τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις «κόντρες» υπουργών, αλλά και από τα πολλαπλά συμπτώματα εκλογοφλυ-αρίας!
Είναι προφανές ότι ο κ. Παπαδήμος, ακούγοντας πια σε καθημερινή βάση στελέχη όλων των κομμάτων (και όχι μόνο) να αναφέρουν την «ιδανική» κατ' αυτούς ημερομηνία των εκλογών, κατέληξε σε πρωτοβουλίες για την επικαιροποίηση της συμφωνίας των τριών αρχηγών.
Ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος κατά την είσοδό του για τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
Ταυτόχρονα, όμως, δεν προτίθεται να θέσει σε κίνδυνο την κυβέρνηση της οποίας ηγείται και η οποία έχει αναλάβει την «ειδική αποστολή» να εξασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και ταυτόχρονα να βάλει τις βάσεις για τις διαρθρωτικές αλλαγές. Ο ίδιος επιδιώκει έναν ειλικρινή διάλογο με τους τρεις αρχηγούς, ώστε μέσα στις επόμενες μέρες να «επικαιροποιηθεί» ο «Χάρτης» και το χρονοδιάγραμμα των προτεραιοτήτων.
Εγκυρες πληροφορίες λένε ότι δεν υιοθετεί προτάσεις για τη διάλυση της Βουλής στις 19 Γενάρη, ωστόσο δεν είναι διατεθειμένος να μην αντιδράσει στις διαρκείς και δημόσιες οχλήσεις για τον χρόνο των εκλογών. Υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί εάν διαγνώσει ότι τουλάχιστον ένας αρχηγός κόμματος θα επιχειρήσει να στηθούν κάλπες εντός του Φλεβάρη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ