Type Here to Get Search Results !

Εν αναμονή της απόφασης της Χάγης

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να γνωστοποιήσει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης την απόφασή του για την προσφυγή της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κατά της Ελλάδας για την υπόθεση της εφαρμογής της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, λόγω της αντίρρησης που προέβαλε η Αθήνα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στη Συμμαχία.
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είναι ενήμερος για τις πτυχές της απόφασης και σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου των αρχηγών των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
Ήδη ο κ. Παπαδήμος συζήτησε το θέμα σε συνάντηση που είχε με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου την Παρασκευή, ενώ αναμενόταν να έχει τετ-α-τετ συνάντηση και με τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Εκτενή συζήτηση είχε, επίσης την Παρασκευή, με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα.
Παράλληλα, την εβδομάδα που ξεκινά υπάρχουν δύο κρίσιμες συναντήσεις (Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, επίσης στη βελγική πρωτεύουσα), όπου θα συζητηθούν θέματα διεύρυνσης και ίσως το ζήτημα της ΠΓΔΜ.
Επιπλέον, στην Αθήνα βρίσκεται και ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν και -λόγω και της συγκυρίας- αναμένεται να συζητήσει και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στις συναντήσεις που θα έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον κ. Παπαδήμο και τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ