Type Here to Get Search Results !

Διαδοχολογία στην υπηρεσία του αποπροσανατολισμού

Εντείνονται οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, με στελέχη προσκείμενα στον Γ. Παπανδρέου να τον καλούν να παραμείνει στην προεδρία, την ίδια ώρα που άλλοι βουλευτές ζητούν να υπάρξει «νέος αρχηγός» μέχρι τις εκλογές. Με συνέντευξή του στο «Βήμα FM», ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου «να μην εγκαταλείψει» την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε ότι «ο Γ. Παπανδρέου έπεσε» από «μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε σύμπραξη με Μέσα Ενημέρωσης».
Οπως ισχυρίστηκε ο Χ. Καστανίδης, «υπήρξαν βουλευτές που είπαν ή θα δηλώσεις ότι φεύγεις και θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ή θα σε ρίξουμε μέσα στη Βουλή». Αυτοί, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν σε «συνεννόηση» με εκδοτικά συμφέροντα. Ουσιαστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να εμφανίσει τον πρώην πρωθυπουργό σαν «θύμα» των συμφερόντων που με την πολιτική του υπηρέτησε και υπηρετεί, προκειμένου να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα και να στρώσει το δρόμο για την «αναβάπτιση» του Γ. Παπανδρέου.
Ο Χ. Καστανίδης τάχτηκε υπέρ της επιλογής του δημοψηφίσματος τονίζοντας ότι ακόμη και χωρίς να διενεργηθεί «πέτυχε όλα όσα δεν είχαν επιτευχθεί έως εκείνη την ώρα», αποδεικνύοντας πως χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την άρχουσα τάξη προκειμένου να εκβιάσουν το λαό. «Η κυβέρνηση είχε βρεθεί σε πλήρη απομόνωση, υπήρχε πλήρες κοινωνικό αδιέξοδο, το σύνολο του κράτους ήταν σε στάση κατά της κυβέρνησης(...) Το δημοψήφισμα έκανε τη δουλειά του: Ξαφνικά όλος ο πολιτικός άξονας μετακινήθηκε στο "ναι". "Ναι" στην Ευρωζώνη, "ναι" στην εθνική ενότητα, "ναι" στο να δουλέψουμε μαζί. Και ο ελληνικός λαός κατάλαβε τι διακυβεύεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χ. Καστανίδης.
Αναφερόμενος στη συζήτηση για τη «διαδοχή» του Γ. Παπανδρέου τόνισε: «Οι επίδοξοι διάδοχοι, ας περιμένουν. Εν μέσω θυέλλης δεν μπορεί να ανοίγουν τέτοια θέματα». Εκανε λόγο για «προσωπικές φιλοδοξίες στελεχών», οι οποίες όπως είπε «δεν βοηθούν το έργο της κυβέρνησης».
Την ίδια ώρα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σ. Γιαννακά μιλώντας στο «Μέγκα» ανέφερε ότι στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει με «νέο πρόεδρο», ενώ η βουλευτής Αν. Νταλάρα με συνέντευξή της στο «Φλας» υποστήριξε ότι δεν πρέπει να «ανοίξουν άμεσα» οι διαδικασίες για την «επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ