Type Here to Get Search Results !

Το ΕΣΠΑ πάει καλά

Πάνω από το στόχο ο ρυθμός εκμετάλλευσης των χρηματοδοτήσεων για το 2010
Απορρόφηση ύψους 18% του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007 - 2013 (ΕΣΠΑ) πέτυχε το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κατά το 2010, υπερβαίνοντας το στόχο του Μηχανισμού Στήριξης, που προέβλεπε απορρόφηση πόρων, αντίστοιχη με ποσοστό 17,5% εντός του 2010.
Η αύξηση του ποσοστού απορρόφησης του ΕΣΠΑ, σε συνδυασμό με την ορθή αξιοποίηση των πόρων του, αναμένεται να συμβάλλει καίρια στην αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα και με τους διακηρυγμένους στόχους της κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2009 η απορρόφηση του ΕΣΠΑ άγγιζε σε ποσοστό μόλις το 2.93%.
Ο στόχος του 17,5%, που αντιστοιχεί σε εισροή κοινοτικών πόρων ύψους 2.75 δις € και συνολική συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη 3.71 δις € για το έτος 2010, επετεύχθη και υπερκεράστηκε με την άμεση ενεργοποίηση όλων των επιχειρησιακών προγραμμάτων, τομεακών και περιφερειακών, τη διάθεση των αναγκαίων πόρων του Π.Δ.Ε για την πραγματοποίηση των απαιτούμενων δαπανών και τον καλό συντονισμό και κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών.
Για το νέος έτος στόχος του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι ο διπλασιασμός της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, σε ποσοστό πάνω από 35%.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ