Type Here to Get Search Results !

Αλαλούμ εκλεγμένων στην Αθήνα

Με μία έδρα κενή και 48 αντί για 49 δημοτικούς συμβούλους καλείται να λειτουργήσει το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας μετά τη νέα, διορθωμένη απόφαση που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών παραμονή Χριστουγέννων.
Eτοιμάζει ένσταση κατά της απόφασης ο Γ. Αμυράς
Ο συνδυασμός «Επιμένουμε Αθήνα» του Γιώργου Αμυρά είναι αυτός που χάνει μία έδρα και απειλεί μάλιστα να «παγώσει» την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου, η οποία έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Τετάρτη. Ο Γ. Αμυράς μάς δήλωσε ότι μελετά να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα και ένσταση κατά της διορθωτικής απόφασης. Ζητεί βοήθεια από τον νέο δήμαρχο Γ. Καμίνη που ως Συνήγορος του Πολίτη είχε διαχειριστεί ανάλογες υποθέσεις. «Επί 45 ημέρες ρωτούσα ποιος είναι ο δεύτερος σύμβουλος που εκλέγεται και δεν μου απαντούσαν. Τώρα ανακοινώθηκε (σ.σ. εννοεί την πρώτη απόφαση της περασμένης Τετάρτης που περιλάμβανε τον αδελφό του Αλέξανδρο) και μέσα σε μια νύχτα διορθώθηκε στερώντας μας μία έδρα. Είναι παράλογο εμείς με 7,4% να έχουμε ένα σύμβουλο και ο επόμενος συνδυασμός με 5,8% ("Ανοιχτή Πόλη") να έχει δύο», λέει ο Γ. Αμυράς.
Υπενθυμίζεται ότι η «πρώτη» δικαστική απόφαση επικύρωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων στον Δήμο της Αθήνας προκάλεσε τεράστια αναταραχή γιατί έβγαζε επιτυχόντες με βάση τις ψήφους σε όλη την Αθήνα και όχι ανά διαμέρισμα. Για τον συνδυασμό Αμυρά, το πρόβλημα ξεκίνησε από την έλλειψη υποψήφιου συμβούλου στο 7ο διαμέρισμα όπου ο συνδυασμός είχε τη μεγαλύτερη δύναμη. Το δικαστήριο αρχικώς μετέφερε την έδρα σε άλλο διαμέρισμα και με τη διορθωμένη την αφήνει κενή.
Πρόβλημα αντιμετώπισε και η πλειοψηφούσα παράταξη Καμίνη. Με βάση τη διορθωμένη απόφαση εκλέγονται στις τελευταίες θέσεις οι Σάντυ Μπιλιάνη, Ν. Κόκκινος και Α. Βαρελάς, ενώ αρχικώς είχαν ανακηρυχθεί επιτυχόντες οι Επ. Λαμπρακάκης, Β. Αγγελόπουλος και Σπ. Φράγκος. Στην παράταξη Κακλαμάνη ανακηρύσσονται στη διορθωμένη οι Α. Σπυράκος και Ε. Κολλάτος, ενώ στην πρώτη οι Ν. Αβραμίδης και Β. Κορομάντζος. Αλλαγή έχουμε και στην "Ανοιχτή Πόλη" όπου αντί της Ελθήνας Αγγελοπούλου ανακηρύσσεται τώρα η Μαρία Κανελλοπούλου...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ