Type Here to Get Search Results !

Στο παρά 5’ απετράπη επίθεση

Ωστόσο, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ανεπισήμως κάνουν λόγο για «δίκτυο» «Σέχτας Επαναστατών» και «Πυρήνων της Φωτιάς», χωρίς όμως να δίνουν σαφείς εξηγήσεις για το πού βασίζουν αυτές τις εκτιμήσεις και βέβαια χωρίς να προσδιορίζουν επακριβώς την οργάνωση.
Οι έξι που συνελήφθησαν είναι οι: Κων/νος Σ. Σακκάς, 26 ετών, από το Μαρούσι Αττικής, Αλέξανδρος Κ. Μητρούσιας, 21 χρόνων, επίσης από το Μαρούσι, Γιώργος Χρ. Καραγιαννίδης, 30 ετών, από το Π. Φάληρο, Χρήστος Β. Πολίτης, 31 ετών, κάτοικος Αθήνας, Δημήτρης Ι. Μιχαήλ, 26 ετών, από την Αθήνα, σπουδαστής στη Σητεία της Κρήτης, και Στέλλα Μ. Αντωνίου, 26 ετών, επίσης κάτοικος Αθήνας.
Οι τέσσερις γιάφκες με τον οπλισμό βρέθηκαν στην οδό Καισαρείας 22 στη Νέα Σμύρνη, στην οδό Πλάτωνος 131 στην Καλλιθέα, στην οδό Πραξιτέλους 42 και Πύλης στον Πειραιά και στο Αγρίνιο.
Τις γιάφκες στη Νέα Σμύρνη, στον Πειραιά και στο Αγρίνιο νοίκιαζαν ο Σακκάς και ο Καραγιαννίδης με ψεύτικα στοιχεία, ενώ το διαμέρισμα στην Καλλιθέα είχε νοικιάσει πριν από ένα χρόνο η Αντωνίου, με το όνομα Παπαδομανωλάκη, εμφανιζόμενη μαζί με μία γυναίκα που παρουσίασε ως μητέρα της, ενώ κατά καιρούς έμενε στο σπίτι και ένας νεαρός. Ολοι ήταν τακτικοί στην καταβολή των ενοικίων και μάλιστα στον Πειραιά είχαν προπληρώσει τρεις μήνες. Ο Καραγιαννίδης και ο Μητρούσιας είναι μεταξύ των πέντε καταζητούμενων με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά για τους άλλους δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για τρομοκρατική δράση.
Ο αρχηγός της Αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου, κατά τις ανακοινώσεις που έκανε χθες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι οι έξι συλληφθέντες «παραπέμπονται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», λέγοντας ότι δεν είναι μόνον οι βαλλιστικές εξετάσεις που αποτελούν τα στοιχεία της δικογραφίας. Αλλοι αξιωματικοί λένε ότι τα όπλα που βρέθηκαν στις γιάφκες παραπέμπουν ευθέως στη φωτογραφία με τον οπλισμό της Σέχτας, που απεστάλη με την προκήρυξη με την οποία ανέλαβε η οργάνωση την ευθύνη για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια τον περασμένο Ιούλιο στην Ηλιούπολη.
Οι βαλλιστικές εξετάσεις ωστόσο, που έγιναν στα όπλα της Αθήνας, δεν τα ταυτίζουν με κάποια από τις ενέργειες της «Σέχτας» ή άλλης οργάνωσης. Μέχρι χθες δεν είχαν εξεταστεί τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του Αγρινίου και βέβαια δεν έχει ολοκληρωθεί η βαλλιστική έρευνα για άλλες εγκληματικές ενέργειες, όπως ληστείες κ.λπ.
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η αστυνομική επιχείρηση του Σαββάτου, που οδήγησε στην αναμφισβήτητη επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, αποφασίστηκε να γίνει νωρίτερα απ' ό,τι είχε προγραμματιστεί, γιατί υπήρχαν σοβαρά στοιχεία ότι ετοιμαζόταν τρομοκρατική δολοφονική επίθεση. Πιθανολογείται από την Αστυνομία ότι στόχος θα ήταν πιθανότατα ανώτατος δικαστικός, λόγω της επετείου της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της δίκης του κατηγορουμένου ως «ληστή με τα μαύρα» Γιάννη Δημητράκη, που επρόκειτο να γίνει σήμερα στο Εφετείο.
Συλλήψεις
Το απόγευμα του Σαββάτου, όπως είπε χθες ο κ. Οικονόμου, συνελήφθησαν αρχικά από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έξω από το γκαράζ-γιάφκα της οδού Καισαρείας ο Α. Μητρούσιας και ο Κ. Σακκάς, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε μέσα σε έναν ορειβατικό σάκο ολόκληρο οπλοστάσιο. Ακολούθησαν σχεδόν την ίδια ώρα οι συλλήψεις του Καραγιαννίδη στην οδό Πύλης στον Πειραιά, του Πολίτη σε καφενείο στα Εξάρχεια, της Αντωνίου στην Καλλιθέα και του Μιχαήλ στη Σητεία της Κρήτης και βρέθηκαν τα οπλοστάσια.
Η Αστυνομία, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει και άλλες πληροφορίες κάνει έκκληση στους πολίτες που γνωρίζουν οτιδήποτε να δώσουν πληροφορίες στα τηλέφωνα της Αντιτρομοκρατικής, 170, 1014 και 1964, «με διασφάλιση του απορρήτου».
Ερευνες για τα ασύλληπτα μέλη -Φόβοι για εκδήλωση τρομοκρατικής ενέργειας
Αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό ασύλληπτων μελών της οργάνωσης που δεν προσδιορίζεται με βεβαιότητα, κάνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με βάση εκτιμήσεις ότι δεν έχουν βρεθεί όλες οι γιάφκες και τα όπλα.
Αρμόδιοι αξιωματικοί εξέφραζαν φόβους ότι δεν αποκλείεται κάποιοι που διαφεύγουν να προχωρήσουν σε τρομοκρατική επίθεση, για να αποδείξουν ότι η οργάνωση παραμένει «ζωντανή» και «δραστήρια». Την εκδοχή ότι υπάρχουν και άλλα όπλα οι αστυνομικοί τη στηρίζουν στην αρχική τους εκτίμηση και στις ενδείξεις που είχαν ότι τόσο καιρό ήταν στα ίχνη της «Σέχτας Επαναστατών», κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται από τα όπλα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής και τα οποία βαλλιστικά αποδεικνύονται «καθαρά».
Σε συναγερμό
Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε συναγερμό, για την περίπτωση που εμφανιστούν τα όπλα «σφραγίδες» της Σέχτας, δηλαδή τα δύο εννιάρια πιστόλια GLOCK, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στις δολοφονίες του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα στα Πατήσια και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια στην Ηλιούπολη, καθώς και το αυτόματο SCORPION, που επίσης δεν είναι ανάμεσα σε αυτά που βρέθηκαν στις γιάφκες της Αθήνας και του Αγρινίου.
ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ -Κλειδί για την ΕΛ.ΑΣ. η γιάφκα του Αγρινίου
Εύρημα ιδιαίτερης σημασίας θεωρούν οι αστυνομικοί τη γιάφκα του Αγρινίου, όχι μόνο για τον οπλισμό και τα άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν εκεί, αλλά και για τη γεωγραφική της θέση. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ήταν «σταθμός» για τον εφοδιασμό της οργάνωσης με όπλα ή ορμητήριο για άλλου είδους δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο σπίτι για να κρύβουν προσωρινά οπλισμό που ενδεχομένως προμηθεύονταν από την Αλβανία και τον μετέφεραν με κλεμμένα αυτοκίνητα, όπως αυτό που βρέθηκε εκεί, σκεπασμένο με κουκούλα.
Ταυτόχρονα ερευνούν προσεκτικά την πιθανότητα να έχει σχέση με την ένοπλη ληστεία με λεία 250.000 ευρώ, που είχε γίνει πριν από λίγο καιρό στην Εθνική Τράπεζα Αγρινίου.
Ενοικίαση
Το σπίτι στο Αγρίνιο είχαν νοικιάσει δύο εκ των συλληφθέντων με ψεύτικα στοιχεία, οι οποίοι εμφανίστηκαν ως Κύπριοι φοιτητές, όπως είχε συμβεί και στο διαμέρισμα στον Πειραιά.
Οπως λένε πάντως οι αστυνομικοί, το επισκέπτονταν όλα τα μέλη της ομάδας κατά καιρούς.
Οι Αρχές δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο γενετικό υλικό και στα άλλα εργαστηριακά ευρήματα, τόσο στο Αγρίνιο όσο και στις άλλες γιάφκες στην Αττική, από τα οποία πιθανόν να προκύψουν στοιχεία και για άλλα πρόσωπα από τα ήδη γνωστά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ