Type Here to Get Search Results !

Συνεχίζονται οι απολύσεις

Σε επιπλέον 15 απολύσεις στο τμήμα πωλήσεων της Αθήνας προχώρησε χτες η εργοδοσία της COCA-COLA 3E, που προστίθενται στις 35 απολύσεις πωλητών στο εργοστάσιο της Πάτρας. Οι εργαζόμενοι άμεσα προχώρησαν, χτες το απόγευμα, σε στάση εργασίας και ταυτόχρονη Γενική Συνέλευση, αποφασίζοντας τον άμεσο συντονισμό όλων των εργοστασιακών σωματείων της χώρας, προκειμένου να καθοριστεί η στάση τους απέναντι στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της εργοδοσίας.
Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως οι απολύσεις γίνονται με στόχο την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και τη σταδιακή αντικατάσταση με εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, δίχως δικαιώματα. Ο Κώστας Μίαρης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας, μιλώντας στον «Ρ», τόνισε: «Αυτή τη στιγμή η εργοδοσία έχει βάλει στο στόχαστρο τα δικαιώματα των εργαζομένων. Θέλει να εξαντλήσει όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που της έχει δώσει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση. Θέλει να πάει σε άλλες μορφές εργασιακών σχέσεων και γι' αυτό απολύει παλιούς εργαζόμενους. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι που απολύει έχουν 17 και 18 χρόνια στην εταιρεία». Από την πλευρά του ο Γιώργος Γεωργόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου, χαρακτήρισε τις απολύσεις απροκάλυπτες.
Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται η ταξική Ομοσπονδία Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ. Χτες στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, η οποία και καλεί σε συντονισμό συνολικά των εργαζομένων του κλάδου σε ταξική κατεύθυνση, με στόχο την ουσιαστική προστασία των ανέργων, και σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική που αναπαράγει την ανεργία και τις απολύσεις. Από την πλευρά τους η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ, αν και ενημερώθηκαν για τις απολύσεις και είχαν κληθεί στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της COCA-COLA, δεν παραβρέθηκαν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ