Type Here to Get Search Results !

Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών στη Βουλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή προγραμματίζουν για τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι φοιτητές, αντιδρώντας στις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και στα οικονομικά μέτρα.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σύλλογοι του ΕΜΠ προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις με στόχο, όπως λένε, αποφάσεις για καταλήψεις. Ήδη, το τμήμα Χημικών του Πολυτεχνείου αποφάσισε κατάληψη από την Πέμπτη μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου, ενώ και ο σύλλογος διδασκόντων του Ιδρύματος αποφάσισε την κήρυξη προειδοποιητικής απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.
Απεργούν, επίσης, οι πανεπιστημιακοί στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Θεσσαλίας. Εισαγωγή φοιτητών σε σχολές και ένταξη σε επιμέρους προγράμματα μετά το τέλος του πρώτου έτους, ανάλογα με τις επιδόσεις και τις προτιμήσεις τους, προτείνει μεταξύ άλλων το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Τις αλλαγές παρουσίασε, το Σάββατο, η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, στη σύνοδο των πρυτάνεων στο Ρέθυμνο.
Στις προτάσεις περιλαμβάνονται επίσης τα ακόλουθα:
- Ευέλικτα δομημένα προγράμματα σπουδών, για τα οποία έχει ευθύνη η σχολή, με ποιότητα διεθνούς εμβέλειας, που εξασφαλίζεται και με την εισαγωγή διαδικασιών πιστοποίησή τους από διεθνούς σύνθεσης επιτροπές επιστημόνων και με διδακτικό προσωπικό με επιστημονική αναγνώριση και αφιερωμένο στα καθήκοντά του.
- Το διδακτικό προσωπικό κρίνεται, αξιολογείται και εξελίσσεται με διαδικασίες που δεν επιτρέπουν σε κανέναν την αμφισβήτηση της επιστημονικής τους αξίας.
Τέλος, προτείνεται δημόσια ειδική υπηρεσία ή ανεξάρτητη αρχή αναλαμβάνει τη διαχείριση και κατανομή της δημόσιας χρηματοδότησης στα ιδρύματα, την κοστολόγηση των υπηρεσιών, την επεξεργασία σχετικών δεικτών και προτύπων και τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων από τα ιδρύματα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ