Type Here to Get Search Results !

Το χειρότερο καλοκαίρι για τον τουρισμό της Αθήνας

Τυχαίο. Δεν νομίζω. Η Αθήνα ζει το χειρότερο καλοκαίρι της. Μειωμένες αφίξεις, χαμηλές πληρότητες, πεσμένα έσοδα. Οι τουρίστες, απηυδισμένοι από τα μπλόκα στο λιμάνι του Πειραιά και τα λουκέτα σε αρχαιολογικούς χώρους της πρωτεύουσας, γυρίζουν την πλάτη στην Ακρόπολη και προτιμούν την Αρχαία Ολυμπία.
Οι επισκέψεις στην Ακρόπολη το πρώτο τρίμηνο 2010 μειώθηκαν κατά 7,4%. Αντίθετα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας κόπηκαν 299,1% περισσότερα εισιτήρια.
Τυχαίο. Δεν νομίζω. Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα. Να σώσει την παρτίδα έστω και την τελευταία στιγμή.
Τα φάουλ στον τουρισμό είναι διαρκή. Οι αποκλεισμοί του Πειραιά έδιωξαν τα κρουαζιερόπλοια από το πρώτο λιμάνι της χώρας. Το ΖΕΝΙΤΗ του χρόνου θα έρχεται βδομάδα παρά βδομάδα στον Πειραιά, διότι θα πιάνει και Ραβένα (Ιταλία).
Το δυσάρεστο είναι ότι η διαπίστωση πως ο τουρισμός αποτελεί τη μοναδική βιομηχανία της χώρας παραμένει μόνο στα λόγια. Η άρση του καμποτάζ εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό, όμως στην πράξη θα πάρει μήνες για να ολοκληρωθεί.
Η φετινή σεζόν χάθηκε για την κρουαζιέρα στην Αθήνα, ίσως χαθεί και η επόμενη... Ισως χαθεί γενικά η κρουαζιέρα για τη χώρα και μαζί της 1 με 1,5 δισ. ευρώ τον χρόνο. Την ίδια ώρα το υπουργείο συγκαλεί συσκέψεις τουριστικών φορέων στα Δωδεκάνησα. Στην Πάτμο, την Κω, τη Ρόδο, ίσως λόγω εντοπιότητας. Καλές οι συσκέψεις, αρκεί όμως να υπάρχουν και έργα. Διαφορετικά ο μεγάλος χαμένος θα είναι ο ελληνικός τουρισμός και φυσικά η ελληνική οικονομία.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ