Type Here to Get Search Results !

Ελεγχόμενες «εκρήξεις» στον ελληνικό τουρισμό

«Κάλιο αργά παρά ποτέ» έρχεται η αναβάθμιση του Ελληνικού τουρισμού που ανέκαθεν αποτελούσε ή τουλάχιστον θα έπρεπε να αποτελεί τη ναυαρχίδα της οικονομίας της Ελλάδας, όπως φαίνεται στο ελπιδοφόρο άρθρο του Αλέξανδου Κουρή στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ.
Αναμένονται... ελεγχόμενες «εκρήξεις» στον ελληνικό τουρισμό
(Του Αλέξανδρου Κουρή)
EΠITEΛOYΣ, αναμένονται καταστροφές και σειρά ελεγχόμενων εκρήξεων στον ελληνικό τουρισμό. Oχι, δεν είναι προκήρυξη τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά η ξεκάθαρη δέσμευση του πρωθυπουργού στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ.
Εκρήξεις που, όπως διευκρίνισε και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, δεν έχουν στόχο την εξαφάνιση όλων όσων ταράζουν τη μακαριότητα του σημερινού τουριστικού κατεστημένου και απειλούν την αδιατάραχτη διαιώνιση αγαπημένων πρακτικών και της νοοτροπίας «business as usual», αλλά το αντίθετο. Φιλοδοξούν να κατεδαφίσουν τις κυρίαρχες πρακτικές του σημερινού τουριστικού μοντέλου με σκοπό την ανατροπή, την άμεση αναβάθμιση, την ταχεία μετάλλαξη.
Ο ελληνικός τουρισμός από απαξιωμένη μαζική βιομηχανία –πλην φωτεινών εξαιρέσεων– εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου, συγκεντρωμένης σε λίγα κορεσμένα σημεία της χώρας με μεγάλο τζίρο αλλά μικρό κέρδος, βάζει πλώρη να γίνει cluster έξυπνων, ανθρώπινων και δημιουργικών επιχειρήσεων. Δημιουργικών «εργαστηρίων», που προστατεύουν την αυθεντικότητα, έχουν κέντρο τον άνθρωπο - επισκέπτη και σκοπό να παρέχουν όχι απλά ένα κρεβάτι, έναν χώρο ύπνου, αλλά αξιόλογες εμπειρίες ζωής. Επιχειρήσεων νέας γενιάς που καταναλώνουν πράσινη ενέργεια, αστείρευτη ελληνική δημιουργικότητα και παράγουν κέρδος, τόσο για τον επιχειρηματία-δημιουργό όσο και για τους λοιπούς μετόχους, που στον τουρισμό δεν είναι μόνο οι επενδυτές σε χρήμα, αλλά και όλοι όσοι συμμετέχουν στην προσφερόμενη εμπειρία, όπως οι εργαζόμενοι, η τοπική κοινότητα, η χώρα.
Τουρισμό ποιότητας και ταυτότητας ζητούν και οι φορείς του, αυτή τη φορά όχι γενικόλογα, αλλά ξεκάθαρα. Με την ομιλία - έκκληση του προέδρου του στον πρωθυπουργό, ο ΣΕΤΕ έδωσε το παράδειγμα σε όλους τους κοινωνικούς εταίρους, βάζοντας ψηλά τον πήχυ της δημόσιας διαβούλευσης.
Με πρωτοφανή καθαρότητα έθεσε τα προβλήματα με το όνομά τους, προτείνοντας λύσεις, στιγματίζοντας συμπεριφορές, όπως αυτές της προσωπικής αισθητικής και του «αποφασίζουμε και σας ανακοινώνουμε», που πρέπει να επιτέλους να εκλείψουν. Με παρρησία και ευθύνη, τέλος, δήλωσε παρών και έτοιμος να υποστηρίξει με την πρακτική του συμμετοχή, τη μετάβαση στο νέο πρότυπο. Για συνεχή συνεργασία κυβέρνησης και κλάδου, λύσεις και αμεσότητα, δεσμεύεται η υφυπουργός Τουρισμού, με ενέργεια που συνεπήρε το ακροατήριο, πάθος και βιωματικό λόγο εκτός κειμένου.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Χ.Α.
    συμμεριζομαι το οραμα, μοιραζομαι την ελπιδα, ανυπομονω για την εφαρμογη ολων αυτων :[
    http://yannidakis.spaces.live.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ