Επιστολή των Πυροσβεστών στον Δένδια για να μην μπει λουκέτο στην 6η ΕΜΑΚ

Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, τα μέλη της Ένωσης Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας εκφράζουν την αντίθεσή τους στην επικείμενη κατάργηση της 6η ΕΜΑΚ Πατρών και παραθέτουν σειρά επιχειρημάτων για την αναγκαιότητα της ύπαρξης και ενίσχυσής της:
 «Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος η Ένωσή μας έχει σαν γνώμονα την καλύτερη λειτουργία των Υπηρεσιών σε επίπεδο επιχειρησιακού έργου αλλά και σε επίπεδο συνθηκών εργασίας των Συναδέλφων ώστε να αναβαθμίζεται συνεχώς η ποιότητα των Υπηρεσιών που προσφέρουμε προς το κοινωνικό σύνολο και τη Χώρα. Κατά το σκεπτικό μας θεωρούμε πως δεν υπάρχει περιθώριο για εκπτώσεις στο αγαθό της ασφάλειας, της ζωής και της περιουσίας των πολιτών καθώς και στην προστασία του δασικού πλούτου . Κατόπιν των ανωτέρω πραγματοποιήθηκε συνάντηση (04-01-2013) του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ . Σωτήριο Γεωργακόπουλο κατά τη διάρκεια της οποίας μας ενημέρωσε ότι πρόθεση της Πολιτικής Ηγεσίας είναι η κατάργηση – κλείσιμο των ΕΜΑΚ (μεταξύ των οποίων και η 6η ΕΜΑΚ Πατρών) εκτός από δύο (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) , καθώς επίσης και η κατάργηση – κλείσιμο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων σε όλη τη Χώρα. Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη και δηλώνοντας την κατηγορηματική αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε αναστολή λειτουργίας Υπηρεσιών ή Κλιμακίων θα θέλαμε να παραθέσουμε τα κάτωθι επιχειρήματα :
 1) Σε περίπτωση κατάργησης Υπηρεσιών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πλήττεται η επιχειρησιακή ικανότητα και κατά συνέπεια υποβαθμίζεται το επίπεδο Πυρασφάλειας της περιοχής. Ο πληθυσμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανέρχεται στους 680.190 μόνιμους κατοίκους ήτοι το 6,31% του πληθυσμού της χώρας 2) Η εμπειρία των προηγουμένων ετών, η οποία τεκμηριώνεται και από τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, έχει αποδείξει πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απεναντίας χρήζει ενίσχυσης τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Δηλαδή απαιτείται αναπροσαρμογή της οργανικής δύναμης των Υπηρεσιών που υπάρχουν, για τις Υπηρε-σίες της συνδικαλιστικής μας αρμοδιότητας, αλλά και δημιουργία δύο (02) επιπλέον Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, όπως τεκμηριώνεται από την πρόταση της Επιτροπής που είχε συσταθεί με την υπ’ αριθ. 53100 Φ.100.4 / 16-11-2011 Απόφασης κ. Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, και συγκεκριμένα : Α) Ίδρυση 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα, λόγω του μεγάλου πληθυσμού της Πάτρας (ως τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα με μόνιμο πληθυσμό 214.580 κατοίκους των οποίων ο αριθμός αυξάνεται τη χειμερινή περίοδο λόγω των φοιτητών και των φιλοξενουμένων οι οποίοι απολαμβάνουν εξυπηρέτησης υπηρεσιών δημοσίων και ιδιωτικών ως κέντρο της περιφέρειας) όπου δεν θα επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο με κτιριακά έξοδα καθώς υπάρχει η δυνατότητα στέγασης του ανωτέρω Σταθμού σε εγκαταστάσεις της Π.Δ.Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια