Type Here to Get Search Results !

Χωρίς διόδια το Πάτρα-Πύργος – Πώς θα πληρώνουν οι οδηγοί


 Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του νέου οδικού άξονα που θα αλλάξει τη Δυτική Πελοπόννησο θα εφαρμόζεται το σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης διοδίων.

Το 45% αγγίζει η πρόοδος υλοποίησης του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος που αναμένεται να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στη Δυτική Πελοπόννησο και να μειώσει κατά 40 λεπτά το ταξίδι ανάμεσα στις δύο πόλεις.

Με την ολοκλήρωσή του, το 2025, ο αυτοκινητόδρομος θα ενσωματωθεί στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού και όπως επιβεβαίωσε προ ημερών ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Παπανικόλας, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του νέου άξονα θα εφαρμοστεί το υβριδικό σύστημα πληρωμής διοδίων.

Πρόκειται για το σύστημα “Hybrid” που ουσιαστικά προβλέπει χρεώσεις ανάλογα με τα πραγματικά χιλιόμετρα που διανύει ο οδηγός και λειτουργεί αποκλειστικά με τη χρήση του πομποδέκτη Ολυμπία Pass.

Ειδικότερα, το σύστημα που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2021, έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει σε ποια έξοδο εξήλθε από τον αυτοκινητόδρομο ο οδηγός και να επιστρέφει άμεσα στο λογαριασμό του τη διαφορά των χρημάτων. Επομένως, αυτός χρεώνεται μόνο για τα χιλιόμετρα που διένυσε, με το σύστημα να προσφέρει έως και 76% χαμηλότερη χρέωση στα διόδια.

carandmotor.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ