Type Here to Get Search Results !

Στα κάγκελα η εστίαση-Επιχείρηση – σκούπα ετοιμάζει ο δήμος Πατρών με τον ΣΚΕΑΝΑ να καταγγέλλει μεροληψία

 


Νέα «φωτιά» άναψε χθες μεταξύ δήμου Πατρέων και καταστηματαρχών, μετά την αντιπαράθεση που είχε ξεκινήσει από τις υπέρμετρες αυξήσεις στα τέλη κοινόχρηστων χώρων για το 2024.

Οι «συστάσεις» της Δημοτικής αρχής στους επιχειρηματίες ότι θα μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα από όσους δεν έχουν εκδώσει άδεια, έως τις 15 του μηνός, προκάλεσε την αντίδραση του Σύλλογου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ). Ο ΣΚΕΑΝΑ κατήγγειλε προσωπικά τον δήμαρχο ότι συνεχίζει να μεροληπτεί σε βάρος μερίδας του επιχειρηματικού κόσμου…
Σύμφωνα με το Δήμο Πατρών, όσοι έχουν αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμους, πλατείες κατά την τελευταία τετραετία εκμεταλλευόμενοι ευνοϊκές διατάξεις του Covid-19 που επέτρεπε τις επεκτάσεις ατελώς, πρέπει να «καθαρίσουν» πεζοδρόμους και πεζοδρόμια μέχρι την επόμενη Κυριακή 17 Ιουνίου ενώ από τις 18 του μηνός ξεκινά η κατάσχεση και απομάκρυνση με τα φορτηγά του δήμου.
Ο δήμος Πατρέων αναφέρει ότι έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας για τη διαμόρφωση της νέας κανονιστικής απόφασης για τις καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων.
«Ουσιαστικά η Δημοτική Αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Πελετίδης, παραδέχεται την αδυναμία να οριοθετήσει, με τρόπο σύγχρονο, δίκαιο και φιλικό προς τους πολίτες» καταγγέλλει σε ανακοίνωση που έδωσε χθες το πρωί ο ΣΚΕΑΝΑ, πριν εκπνεύσει η προθεσμία και πριν περάσει μάλιστα ούτε ένα 24ωρο από την «προειδοποίηση» για τις εκκαθαρίσεις των συνεργείων…
«Νίπτει τα χείρας του… περιχαρακωμένος πίσω από μια αναχρονιστική κανονιστική. Φυσικά με δική του, αποκλειστική ευθύνη, δεν κατάφερε στα χρόνια που προηγήθηκαν αλλά και τους πρώτους μήνες του 2024 να αλλάξει» καταγγέλλει για τον δήμαρχο Πατρέων ο ΣΚΕΑΝΑ.
Παράλληλα δίνει στη δημοσιότητα κείμενα από αναφορές δημοτικών παραγόντων στα οποία υπάρχει γενική παραδοχή, από το 2017, ότι «ο ισχύον Κανονισμός συμπληρώνει εικοσαετία και δεν προβλέπει μια σειρά λειτουργικά στοιχεία (αντιανεμικά, θερμαντικά σώματα) που είναι αιτήματα όλων των φορέων»
«Συμφωνούμε απόλυτα με όσα δήλωνε…» σχολιάζει ο ΣΚΕΑΝΑ χαρακτηρίζοντας «οξύμωρο» το γεγονός ότι, «για αλλά επτά χρόνια που διοικεί τον δήμο, δεν έκανε απολύτως τίποτα ώστε να την αλλάξει».
Και αναρωτιέται:
-Ποιος έχει την αρμοδιότητα να προστατεύσει την λειτουργία της πόλης, οριοθετώντας με κανόνες την προσβασιμότητα των πολιτών και την ισονομία των επιχειρήσεων;
-Ποιος άφησε ανεξέλεγκτη την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, μη εφαρμόζοντας μη υλοποιώντας αποφάσεις απομάκρυνσης παράνομων τμημάτων;
-Ποιος έχει χωρίσει την πόλη σε περιοχές που δεν αδειοδοτούνται ποτέ, παρότι χρησιμοποιούν χώρους του Δήμου;
Για μία ακόμη φορά ο ΣΚΕΑΝΑ διαμαρτύρεται για αυξήσεις έως 100% στα τέλη μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές, καταγγέλλει ότι η μεροληπτική αυτή επιλογή μπορεί να οδηγήσει στην «ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, κυρίως νέους και στην οικονομική εξόντωση δεκάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εστίασης».
Η Δημοτική Αρχή επικαλείται τις ανάγκες εκσυγχρονισμού της Κανονιστικής με προτεραιότητα την διασφάλιση της προσβασιμότητας την εικόνα πόλης, την ελεύθερη διέλευση των ΑμΕΑ και των πεζών σε κάθε σημείο της πόλης.
Ο ΣΚΕΑΝΑ επαναφέρει την πρότασή του για πρόστιμο και άμεση απομάκρυνση για όποιον παραβαίνει το νόμο, χωρίς καμία μεροληψία, αλλά και αφαίρεση άδειας λειτουργίας σε περίπτωση υποτροπής. Πρόστιμο και άμεση απομάκρυνση ζητά για όποιον επεκτείνεται παράνομα. Παράλληλα κάλεσε τα μέλη του και δημοτικές παρατάξεις σε συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή, 11 το πρωί, στα γραφεία του

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ