Type Here to Get Search Results !

Ολυμπιονίκες στην Πάτρα που "ήταν διαχρονικά μια ιστορική Ολυμπιακή πόλη"- ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

 


Τα εγκαίνιά της έκθεσης έγιναν χθες, παρουσία Ολυμπιονικών

Η έκθεση με τίτλο: «Η Φλόγα του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού” ΕΚΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ στην Πάτρα, του Κωστή Παλαμά και της Κούλας Πράτσικα» φιλοξενείται στο ισόγειο της «Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς» (Κορίνθου 241, Πάτρα) από σήμερα 24 Μαΐου έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2024.

Tην έκθεση διοργανώνει η δημοτική παράταξη «σπιράλ» με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά, στην Πάτρα. Τα εγκαίνιά της έγιναν χθες παρουσία Ολυμπιονικών.

Ο Πέτρος Ψωμάς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εξήγησε τον λόγο της διοργάνωσης της έκθεσης από το σπιράλ λέγοντας: "Η Πάτρα δυστυχώς στερήθηκε τα τελευταία εφτά χρόνια τη διέλευση της Ολυμπιακής δάδας και του Ολυμπιακού φωτός. Ευτυχώς, το 2024 επέστρεψε αυτή η παράδοση, αυτό το κεκτημένο της πόλης και αισιοδοξούμε ότι δεν θα το πάθουμε ξανά. Γιατί η Πάτρα ήταν ανέκαθεν μια Ολυμπιακή πόλη".

Αναφέρθηκε μάλιστα στους 5 εν ζωή Ολυμπιονίκες που είναι από την Πάτρα.  Όπως διευκρίνισε, το σπιράλ σε αυτή την έκθεση παρουσιάζεται υλικό ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας.

Η εκδήλωση αυτή μας συγκινεί πάρα πολύ, γιατί έχει να κάνει με το Ολυμπιακό πνεύμα, με τους Ολυμπιακούς αγώνες. Σε λιγότερο από δύο μήνες οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν στο Παρίσι. Ευχόμαστε στους συναθλητές μας να μας ξανακάνουν περήφανους" σημείωσε ο Ολυμπιονίοκης Ιωάννης Μελισσανίδης.

"Ο αθλητισμός, ο πρωταθλητισμός, οι Ολυμπιακοί Αγώνες κι οποιαδήποτε διάκριση είναι υπεράνω όλων, γιατί έχουν να κάνουν άμεσα και έμμεσα με τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας και  των αξιών μας" υπογράμμισε ο Πατρινός παραολυμπιονίκης Παναγιώτης Χιόνης.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Δημητρόπουλος, μέλος του σπιράλ επισήμανε ότι  με αφορμή την έκθεση συνειδητοποίησε ότι "υπάρχει πάρα πολύ υλικό το οποίο βρίσκεται είτε σε σπίτια είτε σε μπαούλα, κάποια από τα αντικείμενα βρέθηκαν σε σκούλες σκουπιδιών" και πρόσθεσε ότι "εν δυνάμει υπάρχει τόσο πολύ υλικό, το οποίο κάποια στιγμή πρέπει να το δουν όλοι οι Πατρινοί και όλοι οι Έλληνες. Πρέρεπι να δημιουργηθεί ένας χώρος, ο οποίος θα είναι αντάξιςο του Ολυμπισμού".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ