Οι καλύτερες προτάσεις για νυχτερινή διασκέδαση στην Πάτρα

 


Η Πάτρα πρωτοστατεί στη  νυχτερινή διασκέδαση αφού αποτελεί και μία από τις καλύτερες φοιτητουπόλεις της Ελλάδας. Ποια είναι όμως τα μέρη εκείνα που μαζεύουν τον περισσότερο κόσμο;

Τα καλύτερα spot στην Πάτρα

Πέντε σημαντικά κεφάλαια για τη ζωή της Πάτρας, όλα ανοίγονται μπροστά στα μάτια σας, ώστε να ξέρετε ήδη ποια μέρη πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε κατά την άφιξή σας στην πόλη. Για ποιο λόγο φημίζεται κάθε μέρος; Τι το ξεχωριστό έχει;

Όλες οι απαντήσεις των ερωτήσεων σας είναι εδώ!

Οι αγαπημένες πλατείες της Πάτρας

Οι δύο κορυφαίες επιλογές για τη νυχτερινή ζωή της Πάτρας είναι η πλατεία Γεωργίου και η πλατεία Όλγας. Και στις δύο έχετε πάρα πολλές επιλογές σε καφέ, εστιατόρια, ουζερί αλλά και μπαράκια στα οποία η διασκέδαση κρατά μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στις πλατείες μπορεί να συναντήσετε και πολλές υπαίθριες εκδηλώσεις, συναυλίες, πάρτι και φυσικά την καλύτερη version τους θα τη συναντήσετε την περίοδο του Πατρινού καρναβαλιού, όπου είναι πραγματικά γεμάτες από κόσμο.

Για να γνωρίσετε τα παραδοσιακά πιάτα της πόλης και σύγχρονες παραλλαγές αυτών από γνωστούς και επιτυχημένους σεφ κατευθυνθείτε προς την πλατεία των Ψηλών Αλωνίων. Για έντονες βραδιές και τα καλύτερα clubs της Πάτρας εξερευνήστε τα τριγύρω στενά.

Για μια πιο ρομαντική βραδιά μπορείτε πάντα να επιλέξετε την πλατεία των Τριών Συμμάχων. Πιείτε το ποτό σας έχοντας την εκπληκτική θέα της θάλασσας συνδυαστικά με τα βουνά που την περιτριγυρίζουν.

Πολλοί είναι οι φοιτητές που την επιλέγουν μιας και τα φαγητά που θα δοκιμάσετε στα μαγαζιά της περιοχής είναι εξαιρετικά.

Σημαντικοί δρόμοι στην Πάτρα

Κοντά στην πλατεία Γεωργίου βρίσκονται οι δρόμοι Ερμού, Ηφαίστου και Γεροκωστοπούλου. Η Ερμού αποτελεί τον πιο εμπορικό δρόμο της Πάτρας, στον οποίο υπάρχουν πάρα πολλές καφετέριες για να απολαύσετε μετά από μια «κουραστική» μέρα ψωνίζοντας στα μαγαζιά της πόλης.

Στην ίδια περιοχή θα βρείτε πάρα πολλά μπαράκια, μεζεδοπωλεία με βραδιές ελληνικής λαϊκής μουσικής και φυσικά πιάτα με ασύλληπτες γεύσεις. Η Ερμού είναι παράλληλη της οδού του Αγίου Νικολάου, την οποία αν ακολουθήσετε ανηφορικά θα συναντήσετε τα σκαλάκια, τα οποία θα σας οδηγήσουν στην Άνω Πόλη και το Κάστρο.

Εκεί έχετε πολλές επιλογές για μεζεδάκια, καλό κρασί και φυσικά όλα αυτά συνδυασμένα με απίστευτη πανοραμική θέα σε όλη την πόλη της Πάτρας. Στο Κάστρο διοργανώνονται και πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε αν σας ενδιαφέρουν έχετε τα αυτιά και τα μάτια σας ανοιχτά όσο βρίσκεστε εκεί.

Για να επιστρέψετε στην πόλη κατηφορίστε τις σκάλες της Γεροκωστοπούλου μέχρι να καταλήξετε στην οδό Ηφαίστου. Εκεί μπορείτε να πιείτε το κρασί σας και να δοκιμάσετε διάφορους μεζέδες στα πολλά ρεμπετάδικα της περιοχής.

Οι καλύτεροι πεζόδρομοι της πόλης

Κατά την επίσκεψή σας στην Πάτρα πρέπει οπωσδήποτε να περάσετε από τους πεζόδρομους των Τριών Ναυάρχων και της Ρήγα Φεραίου. Στον πρώτο βρίσκονται όλα τα αγαπημένα στέκια των φοιτητών όσων αφορά το φαγητό της πόλης. Καθώς βραδιάζει επιλέξτε να κατευθυνθείτε προς το λιμάνι και τον πανέμορφο Φάρο της Πάτρας.

Από την άλλη στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου θα βρείτε από τα καλύτερα και πιο προσεγμένα μαγαζιά τόσο για φαγητό όσο και για ποτό. Ο δρόμος αυτός είναι και ένας από τους εμπορικότερους της πόλης οπότε σφύζει από κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας.

Ρομαντικές βραδιές στην Πάτρα

Μια διαφορετική πλευρά της πόλης είναι οι ρομαντικές επιλογές που έχει να προσφέρει. Στη Μαρίνα της Πάτρας υπάρχουν πολλές καφετέριες και εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα στα οποία μπορείτε να χαλαρώσετε είτε με την παρέα σας είτε με αυτό το ξεχωριστό για εσάς πρόσωπο.

Απολαύστε το ηλιοβασίλεμα εκεί και στη συνέχεια μπορείτε φυσικά να επιλέξετε το κέντρο της πόλης για την έντονη νυχτερινή ζωή της. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές για να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο. 

Τα πιο όμορφα μέρη στην Πάτρα σας περιμένουν

Τώρα που γνωρίζετε όλα εκείνα τα μέρη που έχουν αγαπηθεί από ντόπιους αλλά και επισκέπτες ήρθε η στιγμή να τα επισκεφτείτε και εσείς οι ίδιοι! Η Πάτρα είναι έτοιμη να σας χαρίσει μοναδικές βραδιές και αξέχαστες εμπειρίες… είστε έτοιμοι; 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια